Lepota

Ljubav

U samo četiri koraka do sređenih seksi stopala

Proleće je stiglo i nakon dugih zimskih meseci vašim stopalima je potrebna nega, stoga je krajnje vreme da konačno odvojite vreme za njih i dovedete ih u red.

U samo četiri koraka do sređenih seksi stopala



Nokti

Ako ste se malo ulenili pa vam je ostao stari lak na noktima, to je prvi korak, piše fashionista.com. Detaljno očistite sav lak, a ako se skupio u uglovima, potopite štapiće za uši u aceton. Kada lak dugo stoji na noktima i noge su po ceo dan u čarapama, možda će nokti biti žućkaste boje. Taj prvi sloj ćelija lako možete skinuti pilingom ili natrljati sokom od limuna i iščetkati starom četkicom za zube.

Omekšajte kožu

Natopite noge u kupku od soli i malo kokosovog ulja. Ova kombinacija učiniće čudo za kožu, a nakon toga ćete mnogo lakše rešiti višak ćelija i urediti nokte. Nakon što su vam noge neko vreme u vodi, uzmite kamen ili turpijicu i odstranite sav višak stare kože kako bi pete i ostatak stopala bili glatki i mekani.

Sređivanje noktiju

Sada je vreme da se srede nokti. Nakon skraćivanja odstranite zadebljanu kožicu i oblikujte nokte turpijom te ih možete ispolirati. Kod seče noktiju nemojte previše ulaziti sa strane. Držite se ravnog oblika jer biste inače mogli izazvati urastanje nokta.

Nahranite stopala

Nije važno koju kremu koristite koliko je važno da to činite redovno. Kožu oko noktiju možete lagano masirati kokosovim uljem ili običnim balzamom za usne pa će biti mekša.

Lakiranje noktiju

Sada konačno imate sređenu i lepu kožu na stopalima i noktima i samo vam preostaje da nalakirate nokte u omiljenoj prolećnoj boji. Probajte uvek da ostavite neko vreme između lakiranja da nokti malo prodišu, a u zimskim mesecima nije preporučljivo imati nalakirane nokte jer je noga u čarapi pa još manje diše.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>