Region

Svet

Region

Umro glumac Dušan Poček (Video)

Glumačka legenda Dušan Poček umro je 18. marta u Beogradu u 82. godini života. Najpoznatiji je po ulozi Jezdimira Uskokovića u seriji "Bolji život", a publika ga pamti i po brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama.

Umro glumac Dušan Poček (Video)



Dušan Poček je, osim po ulozi u seriji "Bolji život" slavu stekao i ulogama koje je igrao u serijama i filmovima, '60-ih u "Putu oko sveta", "Bokseri idu u raj", '70-ih "Ljubav na seoski način", "Salaš u malom ritu", "Više od igre", '80-ih "Vruć vetar", "Kamiondžije" itd.

Doajen domaćeg glumišta je odmah po završetku Akademije postao član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je ostao do penzionisanja. Njegov pozorišni, višedecenijski kolega Zoran Đorđević kaže da uprkos tuzi koju smrt neminovno donosi Dušana Počeka se, pre svega, sećamo s vedrinom i ističe da je bio odličan dramski glumac i veoma dobar kolega.

Jedna od pozorišnih uloga koju je Poček igrao sve do penzionisanja je u čuvenoj predstavi "Poltron".

"Obzirom da je nova praksa BDP-a da penzioneri ne igraju dolazio je ponekad u pozorište da poseti prijatelje i kolege. Kada sam ga poslednji put video, pre par meseci, bio je pomalo klonuo, govorio je o svojoj tuzi što više ne igra u svom pozorištu", istakao je Đorđević.


 
Sahrana glumačke legende Dušana Počeka koji je 18. marta preminuo u Beogradu biće po njegovoj želji u krugu najuže porodice na Novom groblju.

Autor: B.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>