Region

Svet

Čuveni Kolibrići posle 15 godina imaju koncert u Domu sindikata (Video)

Čuveni Kolibri, najveći mali hor u Srbiji, okupiće se posle petnaest godina kako bi održali samostalni koncert pred beogradskom publikom, 22. marta od 19 sati u Domu sindikata.

Čuveni Kolibrići posle 15 godina imaju koncert u Domu sindikata (Video)



Album koji će Kolibrići predstaviti na koncertu nastao je posle dvadeset godina pauze u snimanju. Poslednja audicija održana je u maju 2012. godine, kada je trideset petoro talentovane dečice izabrano da nastavi petodecenijsku tradiciju Kolibra. Veliki povratak podrazumevao je pripreme za novi CD, a najveće zvezde domaće muzike prihvatile su poziv Muzičke produkcije RTS-a da komponuju za Kolibriće, svesni da imaju čast da stvaraju nove klasike dečije muzike.

Pesme sa Kolibri planete već su postale hitovi među decom i roditeljima, a snimljena su i dva spota. Prvi tiraž albuma je gotovo rasprodat, što govori da su Kolibrići i dalje vodeći dečji hor u našoj zemlji. CD je osmišljen za decu 21. veka, prati muzičke trendove, a u isto vreme se oslanja na kvalitet i tradiciju koje je utemeljila dugogodišnja dirigentica Kolibrija Milica Manojlović.

Bajaga, Bora Čorba, Čutura, Neša Galija, Rambo Amadeus, Neverne bebe, Frajle, Marčelo, Bane Lalić, Lena Kovačević, Srđan Marković, Dejan Cukić - samo su neki od muzičara koji su komponovali i pevali na najnovijem albumu Kolibrića.

Dirigent na koncertu u subotu je Ljiljana Ranđelović, a najavljeni su i specijalni gosti: Dečiji hor RTS-a i gosti iznenađenja.



Autor: B.B.
Izvor: RTS.rs
Foto: RTS/Hor Kolibri

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>