Zdravlje

Ljubav

Preminuo prof. dr Ljubomir Pfaf, naš najpoznatiji nutricionista

Jedan od naših najpoznatijih nutricionista prof. dr. Ljubomir Pfaf, preminuo je danas iznenada u svom stanu u 79. godini života.

Preminuo prof. dr Ljubomir Pfaf, naš najpoznatiji nutricionista



Ove namirnice će vam pomoći da dođete do ravnog stomaka: Krastavac, zeleni čaj i jogurt
Čuveni nutricionista rođen je u Beogradu 14. septembra 1935. godine. Bio je specijalista higijene, subpecijalista nutriciolog, a diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Radio je kao šef ishrane i rukovodilac ishrane Tehničko - ekonomskog servisa Medicinskog fakulteta u Beogradu 1964. godine.

Doktor Pfaf je takođe radio i kao šef odseka za dijetetiku pri odeljenju za ishranu u Zavoda za zaštitu zdravlja Srbije 1969., a zamenik direktora ove ustanove od 1973 do 1985. godine. Šef odeljenja za higijenu i zaštitu zivotne sredine u ZZZS 1972. Radio je i kao rukovodilac na programu higijenizacije Republike Srbije i stručnim poslovima iz domena ishrane zdravih i obolelih osoba.

Bio je koautor standarda i normativa za ishranu dece i omladine, bolesnika za transplantaciju bubrega, stručno metodološkog upustva na suzbijanju i sprečavanju hroničnih degenerativnih bolesti putem pravilne ishrane. Radio je kao načelnik službe ishrane u KBC Zemun od 1985 do 2001. godine. Bio je i član Republičke stručne komisije za endokrinologiju i higijenu i zaštitu čovekove sredine.Napisao je Priručnik za sprečavanje i otklanjanje bolesti nepravilne ishrane.Bio je član timova koji su radili na izradi zakonskih propisa i normativa za ishranu dece.

Uz njegove savete smo se pravilno hranili i zdravo živeli, a kroz njegove brojne tekstove u novinama i preporuke koje je davao putem malih ekrana kao čest gost u televizijskim emisijama, radio je do poslednjeg dana.

Autor: J.B.
Izvor/Foto: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>