Svet

Region

Mihael Šumaher nije prošao test refleksa: Ne reaguje na dodir, bockanje i štipanje

Lekari u Grenoblu koji su pre dve nedelje započeli buđenje iz veštačke kome svetskog šampiona u Formuli 1 Mihaela Šumahera, postali su jako zabrinuti jer slavni šampion nije odreagova na test refleksa.

Mihael Šumaher nije prošao test refleksa: Ne reaguje na dodir, bockanje i štipanje



Mihaela Šumahera supruga Korina pričom pokušava da probudi, ali još uvek bez uspeha
Kako prenose strani mediji tim lekara prvi put je testirao Šumaherove reflekse, ali sedmostruki šampion sveta nije odregova na spoljne stimulanse kao što su dodir, štipanje i bockanje, pa su doktori koji ga leče postali veoma zabrinuti. Još uvek nije poznato kako će se odvijati dalje buđenje, ali potsećaju da je porodica konstantno uz njega i nadaju se da će uspeti da mu uz stručan tim lekara i članove njegove familije poboljšaju zdravstveno stanje.

Supruga Korina je stalno uz Mihaela i sledi uputstva lekara, kako bi pričom uspela da izazove bilo kakvu reakciju proslavljenog vozača. Još od 29. decembra 2013. godine kada se dogodila tragična nesreća, Mihaela posećuju i njegov otac, sin, kao i najbliži prijatelji. Još uvek nije medicinski dokazano da li osoba koja je u komi može da čuje bliske osobe koje mu pričaju, ali lekari kažu da sigurno pacijentu daju osećaj sigurnosti i nadu za brži oporavak.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Michael Schumacher

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>