Svet

Region

Mihaela Šumahera supruga Korina pričom pokušava da probudi, ali još uvek bez uspeha

Dve sedmice je prošlo kako su doktori počeli sa buđenjem Mihaela Šumahera, ali sedmostruki svetski šampion Formule 1 i dalje, osim nekolicne refleksnih trzaja, ostaje u komi.

Mihaela Šumahera supruga Korina pričom pokušava da probudi, ali još uvek bez uspeha



Prema pisanju nemačkih medija, legenda Formule 1 Mihael Šumaher daje izvesne refleksne trzaje otkad je nivo anestetika redukovan, ali i dalje ne odgovara na namerne stimulanse.

Mihael Šumaher odreagovao na buđenje: Nakratko otvorio oči
Ipak, supruga bivšeg Mercedesevog i Ferarijevog vozača, Korina, i dalje sledi uputstva lekara, te svakodnevno sedi pored kreveta svog supruga i priča mu, budući da se takva praksa pokazala učinkovitom kod pacijenata koji su preživeli stanje identično Šumaherovom.

Mihael Šumaher nalazi se u vegetativnom stanju
Inače, Korina je svakodnevno uz svog supruga, još od dana tragične nesreće, 29. decembra 2013. godine, a 45-ogodišnjeg Mihaela posećuju i njegov otac, sin, kao i najbliži prijatelji. Savremena medicina ne može da da konkretan odgovor na pitanje koliko pacijent u komi zaista može da čuje bliske osobe koje mu pričaju, ali lekari su sigurni da to pacijentu sasvim sigurno daje izvesni osećaj sigurnosti.

Autor: T.I.
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>