Zdravlje

Ljubav

Bez grudnjaka do čvršćih grudi

Iako postoji verovanje da grudnjaci čine da vaše grudi budu čvršće i drže ih podignutim, iznenadićete se da nenošenje grudnjaka upravo čini da vaše grudi budu čvršće.

Bez grudnjaka do čvršćih grudi



Najnovije istraživanje pokazuje da baš i nije. Tačnije, redovno nošenje grudnjaka može da doprinese upravo spomenutim problemima.  Kako su uočili francuski naučnici, nenošenje grudnjaka zapravo izaziva jačanje mišića grudi pa se one na neki način same duže održavaju čvrstima.

"Mnoge žene kod kuće ne nose grudnjak iz razloga jer im je tako udobnije. Ali to je i zdravije. Osim toga, mišići grudi ostaju jači, a poboljšava se i kvalitet kože grudi", pojasnio je profesor Ruilon vođa istraživanja, sa Univerziteta “Besançon”.

Ipak, svesni da će se žene teško odreći grudnjaka, naučnici su ponudili nekoliko saveta kakve je grudnjake dobro nositi. Ti grudnjaci moraju biti udobni i ništa ne sme da pritiska bilo koji deo tela, i naravno veličina mora da bude odgovrajuća, a materijal od kojeg je napravljen treba da bude potpuno prirodan.

Autor: M.P.
Izvor: Haber.ba
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>