Ljubav

Style

I to sve češće: Ko pametnije vara, muškarci ili žene?

Da li ste znali da su prvi dani januara vreme kada se događa najviše prevara? Veruje se da su razlog tome stresovi koje su parovi doživeli i preživeli tokom praznika. Jeste li i vi jedna od mnogih žena koje ovih dana razmišljaju o preljubi?

I to sve češće: Ko pametnije vara, muškarci ili žene?



Seksolog Trejsi Koks objašnjava da su se nekada žene upuštale u afere zato što su prestale biti zaljubljene u svoje supruge, ali danas to sve češće čine isključivo zbog seksualnog zadovoljstva i uzbuđenja. Dakle i dalje su zaljubljene u svoje supruge, ali su poželele nešto novo i drugačije. Njene izjave potvrđuju i istraživanja koja pokazuju da se stav žena prema vanbračnim seksualnim aferama u velikoj meri promenio. Žene se danas usuđuju da urade ono što ranije možda nisu mogle ni da zamisle.

"Naravno da se kod žena javlja osećaj krivice zbog toga, ali naučile su da ga umanje. Sebi najčešće govore da zaslužuju sreću te da zaslužuju da se osećaju živima. Objasne same sebi da su dobre majke i dobre supruge i da je afera nešto samo za njih što će ih malo razveseliti i pružiti im zadovoljstvo", navodi priznati seksolog. Takođe, ističe da je lako optuživati takvo ponašanje i nazivati ga sebičnim, ali dodaje da to i nije baš tako. "Njihovi supružnici ili dugogodišnji partneri mogu profitirati od tih afera. Zašto? Te afere usrećuju njihove žene koje su bolje raspoložene, a samim tim su i bolje prema njima", pojašnjava Trejsi Koks.

Čini se da su žene "porazile" muškarce na njihovom području. Naime, žene su bolje u čuvanju tajni i prikrivanju tragova prevare pa ih je posebno teško otkriti. A to radi sve više žena jer istraživanja pokazuju da danas varaju jednako kao i muškarci. Nema sumnje, svet muško-ženskih odnosa nepovratno se menja.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>