Ostalo

Sme�no

Pitanje iz opšte kulture za francuske misice - Ko je Novak Đoković?!

Naš najbolji teniser Novak Đoković toliko je slavan, da je postao i pitanje iz testa opšte kulture! Tako su kandidatkinje za titulu Mis Francuske morale da odgovore na pitanje - Ko je Novak Đoković?!

Pitanje iz opšte kulture za francuske misice - Ko je Novak Đoković?!



Kandidatknije za Mis Francuske polagale su test iz opšte kulture, a jedno od pitanja bilo je i - Ko je Novak Đoković! Tako se Nole našao "rame uz rame" sa matematičkim i logičkim problemima, političarima i korporacijama.

Da bi mogle da se nađu među 12 finalistkinja, kandidatkinje za titulu lepote morale su da odgovore na najmanje 15 ili 20 od ukupno 40 pitanja.

Pored pitanja "Ko je Novak Đoković", bila su i "Šta se obeležava 11. novembra?", "Ko je aktuelni francuski ministar unutrašnjih poslova?", i druga.
 
Takođe, kandidatkinje su morale i da reše nekoliko zadataka iz matematike i logike. Jedan od njih je glasio: "Krenuli ste iz Pariza avionom u Njujork u 10 sati, a let je trajao pet sati. U koliko sati ste stigli u Njujork po lokalnom vremenu, znajući da je vremenska razlika šest sati?2

Trebalo je, takođe, da znaju koji film je ove godine osvojio Zlatnu palmu u Kanu i kojoj je knjizi dodeljena Gonkurova nagrada za 2013.

S obzirom na planetarnu slavu našeg najboljeg tenisera, verujemo da im je pitanje o njemu bilo najlakše.

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>