Region

Svet

X Factor Adria: Makedonka Marija Ičkova nova Dženis Džoplin! (Foto+Video)

Još jedna epizoda najpopularnijeg muzičkog takmičenja na planeti "X Factor Adria" upravo je završena, a iznedrila je još mnogo mladih nada i pokazala da će potraga za onim ko ima čuveni "X faktor" biti napeta.

X Factor Adria: Makedonka Marija Ičkova nova Dženis Džoplin! (Foto+Video)



Večerašnju epizodu šoua "X Factor Adria" obeležile su, između ostalih, i ćerke slavnih roditelja: Marinela Đogani, ćerka Slađe i Đoleta Đoganija, i Maja Novaković, ćerka tragično nastradalog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa.

Dvadesetogodišnja Marinela je oduševila žiri, te ju je Kristina Kovač pohvalila rečima da je "tatu prešišala još u prvoj strofi", a Emina je kazala da mlada Marinela ima osećaj za ritam i da definitivno zaslužuje njen glas za dalje.



Tridesetogodišnja Maja je aplauz i ovacije pobrala svojom izvedbom "Tužne pesme" Nevernih beba. Emina Jahović je kazala da Maja ima taj "X faktor" koji traže, dok je Željko zadovoljno konstatovao da se sav naježio. Sa sva četiri "Da", Maja je trijumfovala.



Polemiku među žirijem izazvao je četrnaestogodišnji Haris Ćatro iz Sarajeva, koji je nastupio sa pesmom Džesi Džej, i zadovoljio žiri, s tim što je Željko Joksimović "čuo" triler u njegovom glasu, te smatrao da mu narodnjačke pesme više pristaju. On je poželeo da mu mladi Haris otpeva neku sevdalinku, a posle sjajno izvedene iste, Kristina je konstatovala da on jednostavno razbija kako peva. Sa njom su se složili i ostali članovi žirija, uz jednu Željkovu opasku: "Ako budeš ono što nisi, za tebe nema X faktora", a Kiki se usprotivio rekavši mu da ne sluša Željka koji očigledno hoće da ga prevede u narodnjake!



Iznenađenje je bila i bivša učesnica "Operacije Trijumf" Sonja Bakić, koja je šaljivo kazala da je "došla po drugu šansu", a istu je i iskoristila pošto je dobila sva četiri "da".

Još jedna uspela izvedba bila je i ona Armina Malikića. On je oduševio žiri, koji je konstatovao da mu glas zvuči amerikanizovano, i da "kao da je napravio novi žanr u muzici", ali na potpuno pozitivan način. Njime je naročito zadovoljna bila Kristina Kovač, pa su je ostali članovi žirija zafrkavali da se "zacopala".



Naposletku, atmosferu je do usijanja digla 15-ogodišnja Marija Ičkova, koja je publiku zapalila pesmom Led Cepelina. Ovacije i aplauzi publike bili su i više no dovoljni, te žiri i nije imao mnogo šta da doda. Ipak, dodali su, i to kompliment za komplimentom! "Za tvojih 25, fenomenalno, a za 15 - previše," kazala je Emina, dok je Kristina rekla da je imala osećaj kao da gleda mladu Dženis Džoplin.



Mlade nade koje su se takođe plasirale u dalju trku kako bi dokazale da upravo one imaju taj "x faktor", su i Pavle Dejanović, Lana Šojić, Dragana Rakčević, Predrag Antić, Monika Knezović i Saša Ćirić.

Autor: T.I.
Foto: Facebook/X Factor Adria

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>