Region

Svet

Milan Popović ne sme da odvede sina dalje od hotela (Foto)

Srpski biznismen Milan Popović viđa Severininog i svog sina svakog vikenda. On je još u petak otputovao u Zagreb da bi uredio hotelsku sobu tako da što više liči na dom.

Milan Popović ne sme da odvede sina dalje od hotela (Foto)



"Svaka čast, gospon Popović, vi ste pravi otac!", dovikivali su Zagrepčani Milanu Popoviću juče dok se igrao sa sinom Aleksandrom u Parku kralja Tomislava. Taj park i još jedan u blizini hotela gde odseda su jedina mesta gde sme da odvede sina.



Milan Popović ne želi dadilje, sam kupa i hrani sina!
Očevici iz parka na Maksimiru i Parka kralja Tomislava kažu da Milan baš ume sa detetom, da se lepo igraju i da je mali Aleksandar stalno nasmejan. Jedna baka koja je juče takođe izvela svoje unuke u park, rekla je Milanu: "Mnogi očevi ne gledaju svoju decu, a vi ste, gospon, pravi primer kako se čovek bori za svoje dete".

Viđanje sa detetom Milanu je ograničeno na hotel i dva parkića oko hotela i nije mu dozvoljeno da odvede dete ni na jedno drugo mesto. S druge strane, Severina sa sinom često putuje u: Crnu Goru, Bosnu, na Oktoberfest u Nemačku, iako Milan nijednom nije dao saglasnost da dete može da ide u instranstvo. Kako to? - pitali smo MUP Hrvatske.



"U Hrvatskoj je roditeljsko staranje nedeljivo i po pravilu bi svaki roditelj trebalo da ima odobrenje drugog za prelazak granice sa detetom. Problem je u tome što u EU više nema granica, pa nema načina da se to proverava. Ono što Severina ima, a Milan Popović nema, jeste odluka suda da dete živi s njom. To joj ne daje nikakva veća prava, ali joj znatno olakšava situaciju", kažu u MUP-u Hrvatske.

Izvor iz hrvatske policije otkriva za "Blic" da se svaki Milanov ulazak i izlazak iz Hrvatske specijalno prijavljuje policiji, što ne spada u redovnu i uobičajenu proceduru koju ostali građani imaju kada prelaze granicu.

Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>