Region

Svet

Vesna Dedić osnovala izdavačku kuću!

Voditeljka i novinarka Vesna Dedić, koja već dvanaest sezona vodi emisiju "Balkanskom ulicom", osnovala je izdavačku kuću "Dedić".

Vesna Dedić osnovala izdavačku kuću!



Prva knjiga koju će Vesna i njena izdavačka kuća objaviti je istorijska melodrama "Pola duše" koju ona potpisuje.

"Osnovala sam izdavačku kuću "Dedić" i kao saradnike okupila mlade i vrhunske urednike, lektore, dizajnere i uspostavila saradnju sa najboljim štamparijama", kaže Vesna i dodaje: "Za početak knjiga će cenom biti pristupačnija čitaocima i 1. oktobra, kada se roman "Pola duše" pojavi, verujem da će čitaoce samo interesovati da li ih sadržaj drži budnim do zore", otkriva Vesna.

Volela bi da objavi i nove romane Jelene Bačić Alimpić, Mire Bobić Mojsilović, Vesne Radusinović i Ivane Kuzmanović. Na pitanje da li je to veliki zalogaj u današnjoj finansijskoj krizi, novinarka kaže da ne zna dok ne pokuša.

"Rekla sam "hop" i skočila. Pisaćete posle Sajma knjiga da li sam se dočekala na obe noge ili slomila i ruke i noge", našalila se ona.

"Krajem septembra počinje dvanaesta sezona emisije "Balkanskom ulicom". Kada vidim kako druge kolege stiču slavu i novac kopirajući intervjue iz "Balkanske ulice", dođe mi ponekad da promenim sve, ali neću. Promeniću malo ton emisije. Do sada je emisija bila suva emocija, a mislim da je vreme takvo da bi gledaoci voleli da čuju i neka kritička razmišljanja o vremenu u kojem živimo od pametnih ljudi koje nikada niko ništa na tu temu ne pita. Prošle sezone sam napravila nekoliko emisija sa lekarima, arheolozima, ljudima koji su postigli veliki uspeh, a nisu poznati široj javnosti. Ove sezone biće više takvih priča, a manje sa poznatima", kaže Vesna.

Autor: I.M.
Izvor: Blic
Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>