Ostalo

Sme�no

Gola istina: Kako životinje izgledaju bez krzna? (Foto)

Prva asocijacija vezana za medveda je nešto veliko i opasno, sa papagajima je slučaj nešto šareno i pernato, a krznene životinjice već svi uveliko upoređujemo sa plišanim igračkama, ali evo kako izgledaju bez svog krzna.

Gola istina: Kako životinje izgledaju bez krzna? (Foto)



Da ste negde u divljini naleteli na ovu ženku medveda koja je "gola" verovatno biste se zapitali koja je to zapravo životinja? Srećom, ona živi u jednom zoološkom vrtu u Nemačkoj, a pored njenog kaveza stoji tabla na kojoj piše o kojoj životinji je reč.



Ovaj mališa možda deluje čudno, ali ne brinite, svi južnoafrički mravojedi se rađaju "goli" i tek nakon što počnu da primaju hranjive materije i odrastaju počinje da im raste krzno. Pre nego što počnete da ga sažaljevate, zamislite kakav će biti kada poraste - uskoro će se iz "ružnog pačeta" pretvoriti u labuda.



Tek što je izašao iz majčine "torbe", a majka ga je napustila jer se rodio bez dlaka na svom telu. I ovaj mališa završio je u nemačkom zoološkom vrtu gde se osoblje stara o njemu.



I ovo zamorče ostalo je bez svoje bunde. Ako ste se ikada pitali zašto ih zovu morsko prase, sada su vam neke stvari možda jasnije. Njihova roze koža i poneka tufna savršeno podsećaju na kožu praseta.



Poznati po jarkim i drečavim bojama papagaji su često ponosni na svoje odelo. Ipak, ovaj dečko definitivno ne uživa u stajlingu koji mu je namenjen. Na njegovoj glavi nalazi se samo jedno narandžasto pero, a takav bi trebalo da bude po celom telu. Ovakve stvari se papagajima dešavaju usled nepravilne ishrane, pa se pitamo šta je radio njegov vlasnik u poslednje vreme?!



Autor: M.P.
Foto: fascinatingpics.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>