Lepota

Ljubav

Za lice bez bora smanjite unos šećera

Kada u krvotoku ima previše šećera to utiče na kolagen i elastin i sjajne ćelije kože pretvaraju se u čvrste, krute stvari koje prouzrokuju opuštanje kože.

Za lice bez bora smanjite unos šećera



Ukoliko posle ručka ne možete da odolite desertu, verovatno ćete prvo pomisliti kako to nije dobro za vaš struk i butine.

Bruk Alpert, koautorka knjige "Bez šećera: gubite kilograme, osećajte se sjajno i izgledajte nekoliko godina mlađe", ipak savetuje da brigu sa kukova usmerite na - lice!

Ona upozorava da je zapravo šećer taj koji stvara bore na licu. Knjigu je napisala sa dermatologom Patrišom Feris gde je objasnila šta se događa kada u krvotoku ima previše šećera.

"On počinje da napada vašu kožu", kaže Alpertova. "Sav taj šećer utiče na kolagen i elastin i sjajne ćelije kože pretvara u čvrste, krute stvari koje prouzrokuju opuštanje kože, boranje odnosno sve ono što ne želimo da vidimo na licu."

U knjizi je opisano kako da se smanji želja za šećerom. Proces započinje trodnevnom detoksikacijom, a traje ukupno tri nedelje.

"To uopšte nije lako. Studije pokazuju da je odvikavanje od šećera slično odvikavanju od kokaina i drugih teških droga. Ljudi postaju depresivni, tresu se, mrzovoljni su i uopšte nije lepo biti u njihovom društvu."

Onima koji nisu spremni da visokokalorični kolač zamene, recimo, hladnom piletinom, savetuje da pojedu neku voćku i namirnicu bogatu proteinima. Uzbuđenje će biti manje, ali će zato nivoi šećera u krvi biti znatno stabilniji, a lice duže zategnutije, elastičnije i, naravno, lepše.

Autor: M.P.
Izvor: Novosti
Foto: photos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>