Lepota

Ljubav

Napravite sami nežan i efikasan tonik za lice od ružinih latica

Ruže nisu samo prijatne oku i mirišljave, već se vekovima koriste u bjuti ritualima i proizvodima.

Napravite sami nežan i efikasan tonik za lice od ružinih latica



Donosimo recept za izradu tonika od ruže koji ćete napraviti brzo i bez imalo muke, a koristiti s užitkom. Ružina vodica je prirodan, blagi astringent i može pomoći u uklanjanju masnih ćelija s lica te smiriti kožu. Radi se o nežnom toniku koji je prikladan za sve tipove kože, a njegova izrada neće od vas zahtevati ni velika finansijska sredstva, ni posebno umeće.

Kako napraviti tonik od ruže?

Sastojci:

- Dve ruže (ova količina dovoljna vam je za šolju punu ružinih latica) - isperite latice pre pripreme tonika
- Dve šolje vrele vode
- Cediljka
- Velika staklena posuda (dovoljno velika za dve šolje tečnosti), sa čvrstim poklopcem

Priprema:

Isprane latice ruže odložite u manju činiju. Dve šolje kipuće vode prelijte preko latica i činiju zatvorite poklopcem. Pustite da odstoji neko vreme, dok se voda ne ohladi na sobnu temperaturu. Cediljku položite na unapred pripremljenu staklenu posudu i u nju ulijte vodu (koja je stajala s laticama ruže). Ružinu vodicu držite u frižideru otprilike nedelju dana. Tonik nanosite na lice pre svakodnevne kreme.

Pre nanošenja ružine vodice direktno na lice, testirajte proizvod na unutrašnjoj strani podlaktice. Koža je tu osetljivija i na taj način ćete se uveriti da niste alergični na sastojke. Takođe, pre nanošenja tonika dobro očistite lice kako biste odstranili tragove šminke pa nežno peškirom osušite lice

Kosu sklonite s lica i komadićem vate, na koji ste naneli tonik, pređite preko površine lica. Sačekajte trenutak i kada se vaša koža osuši, nanesite uobičajenu hidratantnu kremu.

Autor: M.P.
Izvor: S media
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>