Region

Svet

Željko Vasić: U kafani sam učio zanat i sticao iskustvo

Željko Vasić kaže da je koncert koji će održati 20. aprila u Sava centru logičan sled nakon uspešne godine, u kojoj je snimio četiri velika hita.

Željko Vasić: U kafani sam učio zanat i sticao iskustvo



Na bini će mu se pridružiti Stefan Cvijović Cvija i Neda Ukraden, s kojima je snimio duete koji su postali megahitovi, otkrio je popularni pevač u intervjuu.

Da li si se odlučio za Sava centar zato što je Arena prevelik zalogaj za tebe?

Prvi solistički koncert imao sam u Sava centru 2009. godine. Volim koncerte koji se tamo održavaju, jer je atmosfera intimnija. Mislim da je Arena veliki zalogaj za mene. Bolje je prodati jedan Sava centar, nego podeliti pola Arene. Racionalan sam i ne bavim se onim što bi bilo prevelika gimnastika.

Zbog čega si se u poslednje vreme priklonio komercijalnoj muzici?

Kad se baviš ovim poslom, moraš da osluškuješ publiku i da pratiš trendove. Sada je 21. vek i ja ne mogu da pevam nešto iz osamdesetih. Trudim se da svakom svojom pesmom idem korak napred. Promena je velika i osveženje je za publiku, a i meni je dosadno da pravim jedno te isto.

Rekao si za narodnu muziku: "Narod voli cigarete, ali nisu dobre za zdravlje. Tako je neka muzika štetna za mentalno zdravlje." Ostaješ li pri tom stavu?

Apsolutno. Ali to se nije odnosilo na narodnu muziku, već na turbo-folk, koji, jednostavno, ne mogu da slušam. U svakoj vrsti muzike ima onoga što je loše za mentalno zdravlje, i u popu, i u roku i u narodnjacima.

Na početku karijere si pevao na svadbama.

Za mene je to veliko iskustvo. Pevao sam i po kafanama, tu sam učio zanat i sticao veliko iskustvo. To doživljavam kao neko ko se bavi književnošću, pa je pročitao mnogo knjiga. Tako sam se i ja naslušao razne muzike i upoznat se sa svim muzičkim pravcima.

Prisustvovao si porođaju supruge. Kakvo je to iskustvo bilo?

Siguran sam da muškarci posle toga više poštuju žene. Nisam hteo da sebe lišim zadovoljstva da prvi put vidim dete kad i moja supruga. Bio sam tu dok nije odlučeno da mora na carski rez, a onda su me izbacili, da ne bi morali i mene da oživljavaju.

Rekao si da je najveća laž koju si čuo o sebi da si homoseksualac. Ko je to plasirao?

Svirao sam u Herceg Novom i čuo sam to od žene kod koje sam stanovao. Ona i njena ćerka su me danima analizirale i onda mi je ćerka rekla da ceo grad bruji da sam gej. To su sigurno plasirali ljubomorni muškarci koji su videli da me žene saleću.

Da li bi se pojavio u nekom rijalitiju?

Ne bih voleo da se osećam kao zamorče u kavezu. Svima je zabavno da to gledaju, ali sebe ne vidim u tome. Kad neko dobije zadatak da te nervira, normalno je da pokažeš ono najgore kod sebe. Čuo sam za skandal sa Erom Ojdanićem. Ja mislim da je on u klimaksu, ali ako je istina ono što je rekao, u ozbiljnom je problemu.

Jesi li pratio Beosong? Kako ti se sviđaju Moje tri?

Nisam fan Evrosonga i mislim da ga shvatamo suviše ozbiljno. Devojke su lepe, reprezentativne i trebalo bi svi da im damo podršku, ne možemo da budemo malograđani. Kad neko predstavlja državu, a nema podršku naroda, to je skandalozno! Treba li mesecima da pričamo o tome da li je izbor bio namešten? Evrosong je privatni festival - čim je glasanje preko interneta, postoji velika šansa da jeste. To nam je što nam je i moramo da podržimo one koji nas predstavljaju.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir
Foto: Twitter

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>