Ostalo

Sme�no

Fejsbuk krade od Tvitera? Uvodi haštagove!

Kako bi svojim korisnicima olakšao korišćenje i unapredio mogućnosti pretrage Fejsbuk planira da uvede "haštag" koji je već uveliko u upotrebi na društvenoj mreži Tviter.

Fejsbuk krade od Tvitera? Uvodi haštagove!



"Haštag" koji se koristi kao simbol "#" spojen sa temom koja se obeležava olakšava korisnicima da prate određene teme u mnoštvu komentara, kao i grupisanje tvitova na određenu temu.

Sada bi Fejsbuk mogao slično da organizuje korišćenje ove društvene mreže koja broji više od milijardu korisnika uvođenjem "haštaga".

"Ne komentarišemo glasine i spekulacije", izjavili su iz Fejsbuka.

Trenutno Fejsbukov sistem pretrage daje kao rezultat samo ljude, mesta, stranice, aplikacije i interese. Fejsbuk je rekao da će pretraga postova kad tad biti pokrenuta, a "haštagovi" bi ovo i omogućili. Bez "haštagova" pronalaženje postova sa sličnim temama zahtevalo bi da korisnici tačno formulišu termine koji opisuju traženi post, pa bi pretraga bila mnogo komplikovanija.

Međutim, postoji problem sa uvođenjem "haštogova" na Fejsbuku. Naime, na Tviteru je većina tvitova dostupna i otvorena za sve, dok se na Fejsbuku jako vodi računa o privatnosti pa je samim tim i većina postova nedostupna svima. Jedna od opcija je prikazivanje posta bez imena autora, ali bi ova odluka verovatno naišla na negativne reakcije.

Odluka o uvođenju i načinu korišćenja "haštagova" će biti veliki izazov za najveću društvenu mrežu na svetu.

Autor: M.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>