Region

Svet

Miligram: Sve bismo dali da napunimo Arenu!

Miligram radi punom parom! Zakazan je koncert u Sarajevskoj Zetri 17. maja, u dvorani koja prima 18.000 posetilaca, što znači da ovaj bend ima visoka očekivanja.

Miligram: Sve bismo dali da napunimo Arenu!



Miligram iza sebe ima tek dva albuma, a uživo nastupaju kraće od godinu dana, ali ovo ih ne sprečava da smelo naprave koncert na kome očekuju 18.000 posetilaca.

"Odluku da napravimo taj koncert doneo sam zato što nas publika u celom regionu nekako gura u to i traži to od nas. Važna stvar je da mi nudimo mnogo muzike i pozitivne energije, a publika to prepoznaje i ona nam je najveća podrška. Nikad se u istoriji muzičke industrije na Balkanu nije desilo da neki bend nakon osam meseci koncertne delatnosti ide na tako veliki događaj. Naravno da osećam strah i tremu, brinem da li će sve biti odrađeno uspešno. Miligram će dati sve od sebe da napravi originalan događaj tako što će predstaviti nov zvuk i novu energiju, a sve to s mnogo ljubavi prema muzici. Upravo odatle dolazi ta hrabrost - ako slavite muziku, pesmu i svaki osmeh koji izmamite, ne možete pogrešiti", kaže Aleksandar Milić Mili, frontmen grupe.

Smatraš li da ćete tim nastupom uspeti da centar muzičke scene na prostoru bivše Jugoslavije, koji su dugo činili sarajevski bendovi, napokon prebacite na beogradske muzičare, u srpsku prestonicu?
- Veoma sam ponosan na regionalni uspeh Miligrama. Najveća satisfakcija u ovom poslu je kada osetite da za ono što radite ne postoje granice. Taj osećaj je imalo mnogo i sarajevskih i beogradskih i zagrebačkih bendova, a prvenstveno mislim na Bijelo dugme. Centar se uvek nalazi tamo gde je muzika najkvalitetnija i svi mi imamo isti cilj, a to je dotaći muziku što nežnije, što lepše i slobodnije. Publika to prepoznaje i vraća nam svojom ljubavlju. Miligramov koncert u Zetri imaće veliki značaj ne samo za nas već i za celokupnu scenu, jer će biti ocena onoga što radimo u celom regionu.

Prijaju li ti poređenja s Bijelim dugmetom?
- Bijelo dugme se pozicioniralo kao najveći muzički brend iz prošlosti, i to apsolutno zasluženo, jer se bazira na desetinama megahitova koji nisu izgubili na svojoj aktuelnosti. Danas je to Ceca, jer zajedno smo stvorili više od 50 megahitova, a s obzirom na to da Miligram velikom brzinom grabi prema takvim rezultatima, naravno da mi imponuje poređenje s Dugmetom.

Bend je izuzetno aktivan u inostranstvu. Zbog čega vas dijaspora toliko voli? Šta joj to pružate?
- Mislim da je naš najveći kvalitet to što Miligram nije žanrovski opredeljen. Primetićete da se na svakom albumu igram mnogim stilovima, od R’n’B preko rokenrola do klasičnog autentičnog Balkana i narodne muzike. Takvi su svi naši koncerti, verovatno im se ta širina i sviđa.

Koliko je Arena daleko od Miligrama?
- Tako blizu, a tako daleko... Sve bismo dali da napunimo Arenu i sve što radimo ima za cilj da se jednog dana to desi.

Sa grupom intenzivno sviraš, stižeš li da komponuješ i za kolege?

- Obožavam da uđem u studio i da komponujem. To je moje prirodno okruženje. U poslednje vreme razgovarao sam sa Dženanom, Acom Lukasom, nekim mladim pevačima...

Jesi li sujetan kad je o komponovanju muzike reč?
- Mislim da nisam. Suviše poštujem muziku da bih to svodio na lično. Izuzetno mi je drago kad prepoznam da je neko dotakao muziku na pravi način i uvek gledam da otvorim sva vrata i pomognem.

Autor: M.P.
Izvor: Stars

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

miligram

Povezane vesti:


>