Ostalo

Sme�no

6 interesantnih stvari koje mogu ugroziti,a i učvrstiti vezu ili brak

Saznajte kojih 6 čudnih faktora utiču na to kako ćemo gledati na svoju vezu ili brak.

6 interesantnih stvari koje mogu ugroziti,a i učvrstiti vezu ili brak



Težina: Posmatrajući 200 parova, naučinici sa Univerziteta u Tenesiju otkrili su da su žene, a i muškarci u braku srećniji ako bolja polovina ima manji indeks težine od partnera.

Partnerovi roditelji: Prema studiji sprovedenoj na Univerzitetu za društvena istraživanja u Mičigenu, parovi imaju 20% veće šanse za raskid ako je partnerka u jako dobrom odnosu sa njegovim roditeljima.

Zastoji u saobraćaju: Gužve u saobraćaju i stres koji izazivaju mogu dosta da oštete vašu ljubavnu vezu, potvrdilo je jedno švedsko istraživanje. U tom slučaju rizik od raskida se povećava čak za 40%.

Tablete za kontracepciju: Osim što sprečavaju trudnoću, navodno sprečavaju i raskid.  Barem tako tvrdi jedno istraživanje. Žene koje su "na tabletama" u trenutku upoznavanja partnera imaju veće izglede da ostanu sa njim nego one koje nisu. Istraživanja su pokazala da su one manje sklone površnom ocenjivanju partnera.

Mobilni telefon: Ako pišete mami poruku dok vam on sa oduševljenjem prepričava kako je proveo dan, trebalo bi da se zapitate zašto vam odnos nije dobar. Univerzitet Eseks je svojim istraživanjem dokazao da su smartfon telefoni prave ubice veze, jer zbog njih mnogi zapostavljaju partnera.

Pas: Britansko istraživanje je pokazalo da kućni ljubimac ima veze sa ljubavnim životom. Čak 28% ljudi nikada ne bi stupilo u vezu sa osobom koja ima psa.

Autor: M.P.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>