Ostalo

Sme�no

14 grešaka koje jedna dama sebi ne sme dozvoliti

Svaka žena voli da se bavi svojim izgledom i u njega ulaže vreme i trud.

14 grešaka koje jedna dama sebi ne sme dozvoliti



Poslušajte savete šmnikerke Jelene Maćić kako ne biste pravili greške prilikom nege tela, šminkanja ili feniranja.

Crvena kosa, a tamne obrve: Ako želite crvenu kosu, koja je najzahtevnija za održavanje, onda morate farbati i obrve u istu nijansu. Ukoliko to ne uradite, automatski dodajete sebi bar 10 godina, a ujedno delujete neuredno i zapušteno.

Pažnja: crvena kosa zahteva porcelanski ten i svetle oči.
 
Tamno lice, a belo telo: Ako već želite da stavite tamniji puder, nemojte preskočiti vrat i dekolte. Veoma je ružno kad je lice tamno, a vrat beo.

Pažnja! Glava i telo su celina, nikad ih ne posmatrajte odvojeno!
 
Tri nijanse svetliji korektor: Sa preterano svetlim korektorom ne samo da nećete sakriti podočnjake već ćete ih istaći. Pri tom ćete izgledati neprirodno.

Pažnja! Korektor treba da bude u boji vaše kože ili za nijansu tamniji.

Predugi nokti: Veoma dugački nokti odlika su lošeg stila, jer ma kako bili negovani, delovaće neukusno. Ako ih još namažete jakim lakom, delovaćete jeftino.

Pažnja: nedopustivi su do živca izgrickani nokti i nesređene zanoktice.

Ogromna silikonska usta:
Sve je više devojaka s ogromnim silikonskim ustima. Zbog toga sve one izgledaju gotovo isto, a imperativ dobrog stila je individualnost. S tako neumereno napumpanim ustima ličićete na karikaturu, i to neuspelu.

Pažnja: kad imate takve usne, ničim ne možete da popravite utisak.

Pretanke obrve: Ogoljena arkada i tanke obrve u obliku polumeseca čine da izgledate starije i izveštačeno. Ne smete sebi dozvoliti da ličite na glumicu japanskog teatra.

Pažnja: takođe, nemojte ih ni zapustiti.

Blajhana kosa: Neprirodno bela i blanšom spržena kosa direktna su asocijacija na porno-industriju. Pri tom, što je kosa duža, to je utisak strašniji. Imperativ dobrog stila je zdrava, negovana kosa.

Pažnja: posebno je degutantna kombinacija takve kose i kvarcovanog tena.

Sprženi u solarijumu: Od neumerene upotrebe solarijuma ten gubi sjaj i svežinu, te dobija neprirodnu maslinasto-sivu nijansu.

Pažnja: solarijumom spržena koža još gore izgleda sa šminkom.

Izrastak veći od santimetra:
Ako ste već rešili da potpuno promenite boju kose, onda se morate farbati redovno. Upadljiv izrastak izgleda neuredno, a žena koja sebi dozvoli da ga ima ostavlja utisak nemarne i zapuštene osobe.

Pažnja: majka priroda retko greši, pa je i lepše i lakše farbati se u boju približnu vašoj prirodnoj.

Previše maskare: Sa preteranom količinom maskare definitivno ćete ličiti na bubašvabu. Sasvim je dovoljan jedan sloj, a za veče eventualno dva, pa da lepo istaknete oči. Na taj način izbegavate rizik da vam se na trepavicama pojave grumuljice.

Pažnja: gotovo sve savremene maskare su kvalitetne i imaju dobre četkice.

Pojeden karmin: Ako koristite jak karmin, redovno ga popravljajte. „Pojeden“ karmin s usana i tamne ivice koje su ostale deluju izuzetno neugledno.

Pažnja: nije po bontonu popravljati ruž na javnom mestu, morate to raditi u toaletu.

Zadah tela: Ne smete sebi dozvoliti da se na javnom mestu osećate na znoj, ustajali duvanski dim ili na mirise iz kuhinje. Pre nego što izađete iz kuće, obavezno se istuširajte.

Pažnja: sapun, voda i dezodorans su zakon!

Zarasle nausnice:
Nedepilirane nausnice, posebno ukoliko su malje tamne, apsolutno su nedopustive. Kad još preko njih stavite puder, obezbedili ste sebi počasno mesto u paklu stila.

Pažnja: tračice za depilaciju nisu skupe.

Akcenat i ona očima i na ustima: Istovremeno naglašene oči i usta deluju neukusno. Eventualno možete da izvedete nešto tako za Novu godinu, i to ako ste inače ekstravagantni. Retke su žene koje umeju da nose tešku šminku.

Pažnja: na mladom licu jaka šminka izgleda komično.

Autor: M.P.
Izovr: Žena

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>