Region

Svet

Danas počinje najveći festival muzike na Balkanu "EXIT"

Od 8. do 11. jula na  Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se najveći muzički festival na Balkanu "EXIT". Ove godine na "Exitu" trebalo bi da nastupi preko 600 bendova, među kojima će učestvovati "Faith No More", Mika,"Chemical Brothers" i "Placebo".

Danas počinje najveći festival muzike na Balkanu



Na Glavnoj festivalskoj bini publika će moći da čuje i "LCD Soundsystem", DJ Shadow, Misi Eliot i Em si Dajnamajt, kao i "Pendulum" i "Royksopp".

Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, a neka od njih su "Ringišpil" iz Novog Sada, "Repetitor" iz Beograda, kao i "Lollobrigida" iz Hrvatske i Elvis Džekson iz Slovenije.

Popularna "Fjužn" bina ove godine, između ostalih, ugostiće Mike snou i "Kultur "Shock", a pored njih nastupiće i "Kanda, Kodža i Nebojša", "Generacija bez budućnosti", "Kud Idijoti i "TBF".

Ljubitelje elektronskog zvuka obradovaće program Dens arene, koja je jedna od najposećenijih bina festivala. U subotu uveče u Dens areni nastupiće jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice Dejvid Geta.

U Dens areni očekuju se i nastupi "Christal Castles", "Dirty South" iz Australije, Džoša Vinka iz Amerike, kao i mnoga druga poznata imena iz sveta di-džejeva.

Tokom četiri dana Exita održaće se i Tuborg Muzička konferencija, na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja o elektronskoj muzici.

Na Exitu će se i ove godine predstaviti 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru "Pijace nevladinih organizacija", a tokom festivala na bini "Agora" održavaće se tribine i debate.
Posetioci Exita koji su kupili jednodnevnu ulaznicu moći će da koriste besplatan prevoz iz Beograda pri dolasku i odlasku sa festivala. Besplatan prevoz počeće u četvrtak 8. jula i odvijaće se svakodnevno do 12. jula. Zainteresovani mogu da rezervišu mesto putem sajta Exitmusic.tv u odeljku "Tuborg autobusi".


U okviru turističkog projekta "Dan više" Exit tim organizovao je i niz manifestacija pod nazivom "Get Exited", u okviru kojeg će na različitim mestima u Novom Sadu biti organizovan besplatan program.

Taj program će se odvijati na nekoliko bina na kojima će nastupiti brojni domaći i strani bendovi i di-dzejevi, a trajaće od 6. do 12. jula. Prateći programi festivala održavaće se i na popularnom novosadskom kupalištu "Štrand".

Na festivalu će i ove godine za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Exit valuta - "token", a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena. 


 

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>