Ostalo

Sme�no

Pešaka kroz Srbiju: Britanski avanturista upoznaje našu zemlju i oduševljen je (Video)

Ukoliko vam ovih dana na vrata zakuca putnik namernik, a govori engleski jezik, onda budite sigurni da je kod vas svratio britanski avanturista Kevin Šenon. Pokažite se kao dobar domaćin, kakvi i jesmo.

Pešaka kroz Srbiju: Britanski avanturista upoznaje našu zemlju i oduševljen je (Video)



Pohod britanskog avanturiste i pisca Kevina Šenona koji je odlučio da peške obiđe Srbiju potpuno je zaludeo domaću twitter scenu, pa veliki broj korisnika ove društvene mreže prati njegove avanture i savetima i predlozima pokušava da utiče na njegovu dalju rutu, preporučujući gradove za videti i hostele za prenoćiti.

Šenon je stigao u Srbiju 5. februara, da bi se potom zaputio u Suboticu odakle je, posle obilaska grada, juče započeo svoju ekspediciju. Iako je na samom početku prokomentarisao kako "ga očekuje dosadno putovanje dok je u Vojvodini, jer je sve ravno i monotono", ubrzo je promenio mišljenje komentarišući kako je "upoznao mnogo divnih ljudi" i primećujući kako "u Srbiji zamoliš za vodu, a dobiješ pecivo, voće i vodu".

Šenon je prvu noć u Srbiji, kako je obavestio pratioce na Tviteru, prespavao u polju i probudio se "zaleđen", ali su ga meštani zagrejali "besplatnom kafom i doručkom".

On je, pored Subotice i Zobnatice, za sada video i Bačku Topolu, gde se upoznao sa pojedinim tviterašima, a za sada nije otkrio kojim će pravcem nastaviti svoju balkansku pustolovinu.

Ovo Britancu nije prvi pohod ovakve vrste: on je u martu 2010. godine krenuo u obilazak Evrope biciklom, kada je posetio Francusku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku. Dok je Šenon Sloveniju uporedio sa Škotskom, u Hrvatskoj se nije baš najlepše proveo jer su, kako kaže, neka deca rešila da ga kamenuju, dok su se "roditelji divili njihovoj preciznosti".

Međutim, engleski avanturista nije produžio avanturu iz Bugarske, već se vratio u Srbiju kojom je bio oduševljen, pa je u našoj zemlji proveo čitava tri meseca sa izvesnom Jelenom i Giletom.

-Uživao sam u ćevapima i drugoj odličnoj hrani, piću i dobrom noćnom životu. Proslavio sam oba Božića, ugojio se i tokom proslave Nove godine zaradio polomljen nos i rebro - napisao je Šenon na svom blogu o svom prvom boravku u Srbiji.

Njegovu avanturu možete pratiti iz minuta u minut na Twitteru, samo potražite @Kev_Shannon, a ukoliko nemate nalog na ovoj mreži onda i na njegovom ličnom blogu "becauseitisthere.co.uk/category/walk-serbia/".

Pogledajte sam početak njegovog putovanja kroz Srbiju.



Autor: S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>