Region

Svet

Ivan Ivanović: Krajem godine se povlačim!

U Novu godinu ulazim sa osmehom na licu i sećam se samo lepih stvari. Ružne sam sažvakao i ostavio negde usput. Kada pogrešim, to odmah i popravim. Grešim cele godine, ali i praštam 365 dana.

Ivan Ivanović: Krajem godine se povlačim!



Ovim rečima voditelj Ivan Ivanović osvrće se na pritiske i pretnje koje je poslednjih nekoliko nedelja imao zbog gostovanja Stjepana Mesića u njegovoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i pred najveći hrišćanski praznik Božić, vreme mirenja i praštanja, dodaje da se ni zbog čega ne kaje.

- Zaista, bio bih nikakav čovek kada bih zbog nekih problema koje sam doživeo, žalio što sam nešto uradio. Svaka iole normalna osoba razmišlja pre nego što nešto uradi. Meni je savest čista. Želeo sam da čujem hrvatsku stranu priče, a Mesić je jedini gost koji je to mogao da ispriča. Pre toga su mi gostovali Veselin Šljivančanin i Milorad Dodik... To je bila trilogija posvećena zločinima na teritoriji bivše Jugoslavije i raspadu države. Bila su to tri potpuno različita ugla priče. Ono što je najvažnije, a što zbog mržnje mnogi gledaoci nisu mogli da odmah da shvate, jeste izjava Stjepana Mesića da hrvatsko pravosuđe treba da procesuira zločine bez obzira na presudu Haškog tribunala. Prvi put je neki hrvatski zvaničnik priznao da je "Oluja" zločin.

Zbog toga danas trpite pretnje i uvrede?

- Ja sam pre emisije, verujući da ću uspeti da izvučem priznanje da je "Oluja" zločin, bio spreman na sve što dolazi posle emisije. I kao što vidite tu, u svom gradu, svakodnevno trpim linč. Sigurno da u Srbiji, kao i u svakoj drugoj zemlji nije manjkalo ludaka, pa ne manjka ih ni danas. Problem je što su kod nas ludaci na ozbiljnim funkcijama, kao što su urednička mesta nekih medija.

- Idem napred i 2013. će mi biti bolja od ove. "Veče sa Ivanom Ivanovićem" je apsolutno najgledaniji tok šou i najpopularniji već četiri sezone. U 2013. planiram da dovedem još neka svetska imena iz šou biznisa i da nastavim sa praksom dovođenja domaćih zvezda i onih gostiju o kojima neki mogu samo da sanjaju. A na izmaku 2013. ističe mi ugovor koji imam sa Prvom TV, i moguće da će ova godina biti poslednja koju ću odraditi. Možda ću se povući iza kamere i producirati neke emisije. Probaću da proizvedem neka nova TV lica, jer to ovde niko ne radi već godinama.

Spremni ste na povlačenje?

- Nisam se rodio kao TV zvezda. Kao bokser koji u svojoj kategoriji postane prvak sveta i onda mora da se povuče kao šampion, tako ću i ja. Možda format koji ja radim ima rok trajanja, ja kao lice nemam.

Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>