Region

Svet

Prvi glas Srbije: Izbačena Vesna Pavlović! (Video)

"Hitovi za žurke" je tema druge finalne večeri muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije. 12 finalista bori se za ostanak ne bi li stiglo do prestižne titule.

Prvi glas Srbije: Izbačena Vesna Pavlović! (Video)



Tokom ove tematske večeri slušali smo hitove koji pokreću na dobru zabavu i to u izvođenju 12 najboljih: Vesne Pavlović, Sare Jovanović, Sanje Dimitrijević, Mirne Radulović, Nevene Božović, Zorana Stanića, Nikole Planke, Ivana Petrovića, Saške Janković, Snežane Vušović, Jovane Živković i Borisa Petrovića.

U skladu sa temom, takmičari su otvorili veče zajedničkim izvođenjem numere "Dance With Somebody". Aleksandra, Mare i Vlado i večeras su zauzeli svoja mesta u žiriju, a voditeljski par, Andrija i Marija, potrudili su se da gledaocima prenesu dobru atmosferu.



Vesna Pavlović, "kraljica niskih tonova", predstavila se prva. Izlazak za nju je pravi samo ukoliko su sa njom njene drugarice, a ukoliko prođe dalje daće od sebe najbolje što može. U šarenom i cvetnom stajlingu pevala je brzu pesmu, čuveni hit Bebi Dol "Brazil", uz koji je pokazala i svoje plesačke sposobnosti.

Vlado: Imaš finu energiju, simpatična si. Pošto je večeras "party time", ne očekujemo ne znam šta. Dopalo mi se.
Alex: Bilo je ok, super ti je bio nastup. Pozitivna si, ali volela bih da je bilo malo više energije u samom pevanju. Generalno, sve ok.
Mare: Mogla si biti malo sigurnija i najveća zamerka je što si najmanje pevala kao Vesna. Pokrete znaš i umeš, ali i tu si mogla biti malo bolja.

Saška Janković više voli da izađe neplanirano, jer se tada najbolje provede. Ne drži je mesto, kako nju tako ni društo. Voli brze i energične pesme, a pesma kojom se u ovoj emisiji predstavila je poletna, slatka i hitična, i ujedno je njeno ispunjenje želje da je otpeva na bini. U pitanju je hit Jennifer Lopez "Dance Again".

Mare: Odličan nastup. Pokret, pevanje, sve sklopljeno. Imao sam utisak prisutne energije, tako da primi moje čestitke.
Alex: Bilo je jako dobro. Malo si na strofama bila neubedljivija, ali refreni su bili odlični. Energija i nastup su bili sjajni, sve pohvale.
Vlado: Pokazala si da se ne moraš kriti ispod odeće, u pantalonama i sličnom. Primetio sam da ti fali po koji kilogram iz nastupa u nastup. Nisi imitirala JLo, imala si svoj nastup. Usput, pozdravljam sve koji ne imitiraju JLo. Komplimenti s moje strane.

Zoran Stanić ne pridaje veliku pažnju izlasku i ne izlazi često. Za vreme spremanja uzme gitaru i svira. U njegovom bendu su njegovi najbolji drugari i njihove svirke izgledaju kao pravi izlazak. Izvodi pesmu svog omiljenog izvođača koja izaziva velike emocije u njemu, numeru Olivera Mandića "Osloni se na mene".

Vlado: Bilo je malo intonativnih ispada. Sve je bilo fino, nije ovo baš tipski pesma za tebe, imaš glas za agresivnije pesme. Olivera nije lako imitirati, ima specifičan glas. Nadam se da će te publika sačuvati.
Alex: Moglo je bolje. Bio si nesiguran na prvoj strofi, ali si se posle popravio. Imaš svoj način interpretacije ove pesme, koji je poseban. Malo mi je zasmetala dikcija, treba normalno da izgovaraš pojedina slova, a ne tezgaroški. Generalno je bilo ok.
Mare: Malo sam se iznenadio da ova pesma može zvučati i ovako, sasvim drugačije, obzirom da je Oliver autentičan pevač. I kod tebe je definitivno primetno da se opuštaš iz emisije u emisiju, što je jako dobro.

Sanja Dimitrijević idealnim izlaskom smatra večeru sa prijateljima uz vino i dobru muziku. Prija joj mirnija atmosfera i manja grupa ljudi. Pevala je veliki hit za koji kaže da nikoga ne ostavlja ravnodušnim - "What a Feeling" od Irene Cara.

Mare: Biću krajnje kratak, a to znači da si bila sjajna. Sitne zamerke postoje uvek, ali lično sam imao neke fleševe uz ovu pesmu. Odlično.
Vlado: Ja smatram da smo vas u prošlom live-u svi zajedno hvalili više nego što je trebalo. To je bila naša volja da vam damo malo podstreka, ali to nije dobro, stoga ću malo da kritikujem. Nedostajala je stabilnost u pevanju, intonacija nije bila sjajna, malo si odlutala u pevačkom smislu, ali voleo bih da ostaneš i nadam se da će te publika sačuvati pa da popravljaš greške.
Alex: Sanjice, nekako su ti stalno ranije zamerali da fali energije, a večeras je nije falilo uopšte. U tom smislu si bila odlična. Napominjem da vas hvalimo i kritikujemo samo iz razloga da u sledećem nastupu budete još bolji. Kritične su ti bile visine i neki tonovi, ali generalno mi je bilo super.

Mirna Radulović otkriva da joj je najveći problem oko izlaska rezervacija stola. Vesela je i zabavna, luduje i uživa. Sat vremena pred izlazak uvek je u problemu oko oblačenja i, verujemo dobro poznata situacija pripadnicama lepšeg pola - "nema šta da obuče". Prema večerašnjem nastupu oseća veliku odgovornost, jer ovo nije njen žanr. Pesmu Zorice Brunclik "A tebe nema" posvetila je svim nesrećno zaljubljenima.

Vlado: Nadovezaću se na kritike koje su malopre bile upućene Sanji. Ti si pokazala da se ovde može perfektno tonirati i perfektno pevati. Toliko si dobra bila u intonaciji, nisi imitirala, ti si toliko dobar pevač da ja nemam komentar. Drago mi je da sam te prošli put iskritikovao za energiju. Bravo, svaka čast.
Mare: U prilog Vladine priče, biću kratak. Pevači poput tebe stalno dokazuju da nije bitno koji je žanr u pitanju. Ti si odgovorila zadatku, ovo je jako teška pesma i ja samo mogu da ti čestitam.
Alex: Mirna, ti si jedno fino, kulturno čeljade i to ti je veliki plus. Jako lepo izgledaš večeras i pravi si novi predstavnik naše profesije i iprava si dama. Prvi put kad sam te čula znala sam i stojim iza toga da si nešto posebno, ogroman potencijal. Večeras si pevala falsetom, što inače narodni pevači ne rade i to me oduševilo. Bila si divna, sjajno si pevala i sve pohvale za sve kompletno.

Nevena Božović ne izlazi često, ali kada to uradi uvek je u društvu svojih najboljih drugarica. Pamti najluđu žurku koju je doživela u inostranstvu, ali u 12 sati je uvek kod kuće. Pronalazi se u večerašnjoj pesmi jer ima jako lep i snažan tekst, i odgovara joj jer je to muzika koju voli. Reč je o numeri Emeli Sande "Next To Me".

Alex: Kao što sam ti rekla u prvoj radionici, treba da obratiš pažnju na tekst. Ono što si ti dala energetski nije adekvatno tekstu koji pesma nosi. Za ovu pesmu ti fali mnogo više energije. Intonativno je sve bilo super, nemam nikakvu zamerku, ali mi je falilo malo života u tebi. Poradi na tome za idući put.
Mare: Publika koja reaguje negativno ne razme dobronamerne kritike. Kad god budeš pevala pesmu koja te ne prikazuje u pravom svetlu, ostaje žal što nismo čuli Nevenu kakvu želimo da čujemo. Ovo je jedna korektna izvdba i nemam šta da ti zamerim.
Vlado: Ova pesma ne može da napravi neku ludačku atmosferu. Dopalo mi se da si pevala na svoj način i vrlo te poštujem što je bilo intonativno perfektno. Nisi nas sludila energijom, ali će te publika, nadam se, sačuvati, pa ćeš to uraditi na sledećem nastupu.

Boris Petrović dočekao je mnogo zora u kafanama. Voli dobro zezanje i dobar štimung. Za dobar izlazak mu nije bitna muzika, već društvo. Najluđi provod koji je doživeo trajao je pet dana. Od večerašnjeg nastupa ne očekuje mnogo uz izjavu: "Šta mi Bog da", a u svom duhovitom stilu otpevao je numeru Zdravka Čolića "Pusti, pusti modu".



Vlado:
Meni se dopalo tvoje opušteno i ležerno ponašanje, kretao si se kao da si u krugu prijatelja. Nisi imitirao Čolu, nego si to uradio na svoj "pumpadžijski" način. Mislim da imaš dosta simpatija gledalaca baš zbog te tvoje neposrednosti i nemoj samo da se promeniš. Pevanje je bilo ok.
Mare: Meni je falilo malo živosti, jer imaš stravično dobru energiju. Mislim da si precenio pesmu s jedne strane, s druge si se uplašio. Morao si da tražiš da pesma bude viša za jedan ton, da bismo dobili energiju.
Alex: Bez obzira što si nam svima simpatičan i imaš sve kvalitete za budućeg pevača i jednu zvezdu, bio si dosta neubedljiv na strofama, a na refrenu malo nizak. Energija je mogla biti bolja, ja mislim da bi ti odgovarao neki viši ton, ali ti si generalno veliki potencijal i mislim da ćes biti sve bolji i bolji.

Sara Jovanović
voli vesele i energične pesme uz koje može da đuska. Beyonce, Rihanna, Lady Gaga i JLo su joj omiljene. Prija joj da pre izlaska pusti muziku do daske, jer je dobar ritam skroz obuzme i ne prestaje da igra. Pevala je izuzetno energičnu pesmu koju izvodi Lady Gaga "Poker Face".



Alex:
Jako sam srećna zbog tebe, sve si bolja. Bila si sjajna. Generalno si bila super i rođena si da budeš zvezda. Jako sam zadovoljna.
Mare: Neverovatan pokus. Kada je scena u pitanju, ti si kao kod kuće. Jako si se dobro zabavila i jako si nas dobro zabavila, moje čestitke.
Vlado: Saro, ti si umesto zamerki zaslužila sve čestitke za intonaciju i večeras si bila totalni kralj i potpuno u duhu ove pesme. Potpuno ti je jasno šta se dešava u modernoj muzici, jako si dobra.

Ivan Petrović smatra da nije bitno gde je, već sa kim je. Uglavnom su to najdraži ljudi i smatra da je provod tada najbolji. Njegov izlazak sadrži i klubsku muziku i kafansku završnicu. Iznenadio je mnoge pesmom pokojnog Luisa "Sve se osim tuge deli".

Mare:
Mene si iznenadio. Naravno, prijatno. Maksimalno si koristio svoje znanje da izvedeš ovu pesmu našeg dragog Luisa. Podsetio si nas i izveo na svoj način, ja ti čestitam.
Vlado: Ja nisam od onih koji kad mogu da budu visoko, moraju da idu dole. Ako si ovo uradio zbog publike, meni nisi morao - mnogo si mi bolji bio prošli put, bez uvrede. Prošlom pesmom si pokazao da si vanserijski pevač i ne bih voleo da pevaš ovakve pesme do kraja. Luis je druga vrsta muzike, ti si kalibar za prefinjeniju muziku. Cenim tvoj hrabri potez, ali više bih voleo da si otpevao neki pop. Za hrabrost sve čestike.
Alex: Pre svega, ti si sjajan pevač. Zaista verujem u tebe. Slažem se da si iskoristio svoju školu pa si izanalizirao pesmu i dao svoj maksimum. Ovo nije nešto što tebi leži i dobro je što si svestan toga, ali si se potrudio da napraviš atmosferu. Za idući put bi bilo bolje da izabereš pop stvar, jer ćeš sigurno mnogo bolje plivati u tome.

Snežana Vušović
uglavnom je uvek organizator dobrih žurki, jer su svi u njenom društvu neorganizovani. Može da igra uz bilo šta. Voli da pleše uz laganu muziku, a kada čuje dobar narodnjak skače na stolicu. Voli da igra uz hip-hop, a disko muziku obožava. Pevala je pop pesmu Kelly Clarkson "Stronger", međutim, kako je obrazložila, zbog tehničkih problema izvođenje pesme bilo je jako loše.

Vlado: Imali smo neki pehić sa slušanjem. Nama je potpuno jasno da ovo nema veze sa tobom. Ne znam kako da iskomentarišem bilo šta, ali recimo da je ovo bio tvoj peh. Ja bih stavio tebe van konkurencije, jednostavno ne znam. Ovo nije u redu.
Alex: Ne možemo sada ni da komentarišemo, jer si ti prvi deo pesme potpuno bila van tonaliteta. Ali ja to ne mogu da prihvatim jer pevaču koji peva kao ti ovako nešto ne može da se desi, osim ako nije tehnički problem. Ne mogu ovo da ti uzmem za zlo, to ne priznajem jer si sjajan pevač.
Mare: Sjajno je kada sam pevač da ocenu svog nastupa, a ti si ga dala. Svesna si svega i ne bih ništa dodao. Ne prihvatam ni je tek tako da ovu pesmu ne bi otpevala bolje, siguran sam da bi. Večeras to nije bilo dobro.

Nikola Planka mnogo voli večernje izlaske. Uživa u đuskanju, jer je tada u svom svetu. Bez drugara za njega nema savršenog izlaska. Klub sa r'n'b muzikom je neizostavan. Ponekad malo popije, a voli da igra. Da je Prvi glas Srbije velika žurka, njegova pesma bi se, kaže, pevala na kraju. U pitanju je stari hit grupe Idoli "Maljčiki".

Mare: Bio si nizak sve vreme pesme. Tebe je zaista lepo videti, ali mislim da bi trebalo malo više da obratiš pažnju na svoje pevanje, pa čak i kad je pesma ovakva, od dva i po tona.
Alex: Vidi se da ti scena prija, ti jesi za ovo. Pesma nije vokalno zahtevna, ali si doneo dobru atmosferu, bio si generalno malo nizak, slažem se sa Maretom. ALi da jesi za ovaj posao, jesi.
Vlado: Ja pamtim i kad si nam nešto i pevao, ova pesma nije za pevanje, ovo je jedna performance pesma. Snašao si se i to ti fino ide i nadam se da ces u sledecem live-u nesto i otpevati.

Jovana Živković otkrila je da su zbog ludovanja ona i njene drugarice u centru pažnje kad god izađu. U provodu joj je sve bitno, a za provod su neizostavni Rihanna i David Guetta. Voli svetla reflektora, a pevala je numeru Silvane Armenulić "Ciganka sam mala".

Mare: Svi imate priliku da se prikažete u različitim žanrovima, pa si tako i ti. Energija ti je bila mnogo bolja nego inače. Praštam ti sve što do sada nije bilo dobro, zbog energije.
Alex: Ti si beskrajno slatka, i pomerila si nas i zabavila, posebno tim neočekivanim vriscima, ali ja bih lično volela da je to bilo malo bolje otpevano. Možda su razlog i tvoje "male" godine, tako da ti ne mogu zameriti, ali volela bih da je pevanje bilo bolje.
Vlado: Ja bih rekao vrlo slično Aleksandri. Prvo, hvala što si nas razbudila. Možda nas je malo pogodilo ovo sa Snežanom, a publika zna da vrišti samo kad ne treba. Umesto publike, atmosferu si ti morala da nam daš. Slažem se da ovo nije tvoja muzika, ali, eto, neka si probala i ovo.

Glas publike je i u ovoj epizodi Prvog glasa Srbije, četrnaestoj po redu, presudan. Dok su se glasovi sabirali, publiku je zabavila grupa "Sevdah Baby" uz mix numera "Ljubi me brzo" i "Izvini dušo".

Kandidati koji nastavljaju žestoku finalnu trku za titulu Prvog glasa Srbije su: Sanja Dimitrijević, Zoran Stanić, Mirna Radulović, Boris Petrović, Nikola Planka, Jovana Živković, Snežana Vušović, Ivan Petrović, Sara Jovanović i Nevena Božović. Vesna Pavlović i Saška Janković će se, sa najmanje osvojenih glasova, boriti u duelu.

Prvi duelista je Vesna Pavlović koja je interpretirala Duffy i numeru "Mercy", dok je Saška Janković izvela numeru Hanke Paldum "Ja te pjesmom zovem".

Odluku žirija saopštila je Aleksandra Radović, uz apel i opasku glasačima da je barem petoro od ljudi koji su ostali u finalu trebalo da se nađe na mestu ove dve duelistkinje. Vidno uzbuđena i tužna rekla je da joj je krivo što ljudi nemaju sluha i ne prepoznaju dobre vokale, jer su u pitanju dva sjajna pevača od kojih će jedan napustiti takmičenje.

"Vesna, sjajno si se snašla u ovoj pesmi, sve je bilo na mestu, nemamo šta da ti zamerimo. Super si.
Saška, ti si dobila pesmu koja nije tvoj fah i otpevala si je dobro, ali u nekom svom stilu i to nije tvoje najbolje izdanje."

Na veliku žalost žirija, kandidatkinja koja je napustila dalje takmičenje je Vesna Pavlović.

Pratite nas i naredne subote, kako biste saznali ko je sledeći finalista koji napušta Prvi glas Srbije. Sve detalje najpopularnijeg muzičkog takmičenja donosi vam portal svetplus.com.

Autor: B.B.
Foto/Video: Tv Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>