Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Žiri dobio novog člana (Foto)

Novi dan takmičenja "Prvi kuvar Srbije" počinje predstavljanjem novog stalnog člana žirija, a to je Milica Aleksić, nastavnik kulinarstva u Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu.

Prvi kuvar Srbije: Žiri dobio novog člana (Foto)



Aleksandra Janković je zbog jučerašnjeg promašaja u kuvanju danas u "dubokoj" crnini, ali zbog toga biva nagrađena i to da bira koje će meso izabrati sebi za današnje kuvanje, ali i da kuvarima odredi meso za novi zadatak. Rešila je da se osveti takmičarima koji su joj se zamerili pa tako Bojana, Bojan i Romana dobijaju papke, a Mišel, Nemanja i Cakana džigericu. Ostali dobijaju junetinu, svinjske krmenadle i piletinu, a svom ljubimcu Dinči daje pileće belo meso, koje je uzela i za sebe.

Takmičari imaju tri minuta za nabavku namirnica i 45 minuta za kuvanje, s tim što im Milica tek po povratku iz prodavnice saopštava da će danas sve namirnice morati da iskoriste za spremanje jela, zbog čega kuvari negoduju. Marija predlaže kuvarima da Petra zovu Gargamel, zbog njegovog ponašanja, na šta joj on odgovara da će onda morati pojesti Štrumpfove, tj. kuvare.

Takmičari počinju da kuvaju i Bojana ne zna kako da pravi papke, pa joj Petar pomaže oko ideje, pa sve do spremanja priloga i papaka. To su primetile kuvarice Cakana, Suzana i Aleksandra, pa misle da je on već duže vreme favorizuje, ali on to demantuje. Suzana nije poslušala savet Milice, pa joj je otpevala pesmu "Milica, jedna u majke". Vreme za kuvanje je isteklo, pa žiri kreće u ocenjivanje. Suzanina panirana šnicla je zagorela, a Nemanjinu šnicle od džigerice Milica nije želela da proba, jer je upropastio džigericu, ali je dobio pohvale za ukus spanaća i pirea, i naravno za dekoraciju.



Cakana je dobila pohvale za ideju i ukus džigerice u patlidžanu, samo je morala još malo da je zapeče. Bojanino i Anino jelo je bilo živo, a Bojanovo nije bilo gotovo. Romanin paprikaš od papaka nije bio dovoljno začinjen, a za Markov muški gulaš Petar i Milica nisu mogli da se dogovore da li liči ili ne na pravi gulaš. Dinči je zamereno što je preko pirea i piletine rastopio sir, a za Mariju je Petar rekao da očigledno ima problem sa autoritetom, pa zbog toga tako drčno priča sa članovima žirija. Piletina sa susamom Aleksandre Janković je u odnosu na jučerašnju semafor salatu, danas vrhunac kulinarstva. Žiri je jednoglasno odlučio da je Cakanino jelo ideja dana, pa je tako danas ona pobednica i sutra je čeka nagrada za to.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>