Region

Svet

Billy Idol večeras na Ušću

Čuveni britanski rok muzičar Bili Ajdol (Billy Idol), koji je pre četiri godine održao odličan koncert na novosadskom festivalu "Egzit", nastupiće večeras na beogradskom Ušću, u okviru svoje evropske turneje.

Billy Idol večeras na Ušću



Ajdol će svirati u srpskoj prestonici na Svetski dan muzike, a u okviru novog beogradskog festivala - "Ušće fest", koji je ove godine pokrenula agencija "Mjuzik star prodakšn".

Bili Idol

Sa njim na sceni biće dvojica gitarista Stiv Stivens (Steve Stevens) i Bili Morison (Billy Morrison), basista Stefan Mekgret (Stephen McGrath), klavijaturista Derek Šerenian (Derek Sherenian) i bubnjar Džeremi Kolson (Jeremy Colson). Ajdol, rodjen 1955. godine u Stenmoru u Engleskoj, karijeru je započeo 1976. u pank bendu "Generation X".

Nakon tri albuma, koji su neočekivano dobro prošli kod publike, grupa se raspala i Ajdol je počeo solo karijeru. Na koncertu u Beogradu, publika može da očekuje da čuje i pesme, koje su nominovane za "Gremi" i MTV nagrade - "Hot in The City", "White Wedding", "Eyes without face", "Flesh For Fantasy", "To Be A Lover" i "Mony, Mony".

Pre Ajdolovog izlaska na scenu, atmosferu će zagrejati srpska rok pevačica Sladjana Milošević, koju beogradska publika dugo vremena nije imala priliku uživo da čuje, a koja je nedavno pobedila na festivalu "Pjesma Mediterana".



Nakon nezaboravne pesme "Princeza", koju je otpevala sa Dadom Topićem na "Pesmi Evrovizije" 1984. godine, Miloševićeva je sa svojim starim prijateljem pobedila na crnogorskom festivalu sa kompozicijom "Kad reči zastanu".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>