Region

Svet

Slađana Milošević tuži Bili Ajdola

Protiv menadžmenta britanskog rokera Bilija Ajdola, rokerka Slađana Milošević odlučila je da pokrene sudski postupak. Naime, njen nastup koji je trebao da se desi na "Ušće festu" otkazan je u ponedeljak uveče, pred sam koncert, jer su stranci, zbog lošeg vremena insistirali da Bili počne svirku ranije.

Slađana Milošević tuži Bili Ajdola



"Zbog ovakvih stvari već desetak godina pokušavam da osnujem uniju muzičara Srbije koja će štititi naša prava, jer da postoji, sigurna sam da se ne bi dešavale stvari kao što je ova, kršenje osnovnih ljudskih prava na rad, narušavanje mog profesionalnog ugleda. Tako to obično biva, stranci postavljaju svoje uslove, koriste našu inferiornost u odnosu prema njima, krše sva poslovna pravila. Posle više razgovora u kojima su me ubeđivali da pristanem na ovo ili ono na kraju sam šutnuta bez ikakvih daljih pregovora, samo su odlučili i obavestili me o tome. Možda su drugi pristajali na to, ja dižem glas protiv takvog ponašanja. Ako saznam od organizatora da postoji zakonska osnova za to, pokrenuću sudski postupak za obeštećenje protiv menadžmenta Bilija Ajdola", rekla je Slađana.

"Moji fanovi su želeli da me gledaju, ali su prevareni, iako su zbog toga mnogi kupili ulaznicu. Mnogi su mi rekli da su želeli da posle mog nastupa odu sa Ušća jer ne podnose Bilija Ajdola. Što se tiče organizatora, pokriveni su najminimalniji troškovi, honorar nije isplaćen, osim ukoliko to nije nekoliko stotina evra kojima sam pokrila troškove 23 ljudi u mojoj ekipi, neki su doputovali iz Niša, Kraljeva... Pristala sam da sviram bez nadoknade upravo zbog toga što su organizatori svih manifestacija i festivala izostavili da me pozovu da učestvujem, pa je ovo bila jedinstvena prilika. Poslednji veći nastupi bili su u vreme demonstracija i protesta, a onda su oni sa kojima sam sarađivala naprasno zaboravili da me zovu", dodala je rokerka.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>