Svet

Region

Halit Ergenc tri godine nije obrijao bradu zbog uloge u Sulejmanu! (Foto)

Zbog uloge u seriji "Sulejman Veličanstveni" glumac Halit Ergenc već tri godine nije obrijao bradu, a iako mnogi misle da on sam brine o njoj, prava je istina da profesionalci koji šminkaju svakodnevno na setu šišaju, neguju i friziraju njegovu bradu.

Halit Ergenc tri godine nije obrijao bradu zbog uloge u Sulejmanu! (Foto)



U prvoj sezoni serije njegova brada izgleda kraće jer glumi mladog Sulejmana koji je tek došao na vlast, dok će u budućim nastavcima njegova brada itekako izrasti.

"Producenti i ja odlučili smo da će moj lik puštati bradu u skladu s odmicanjem serijala. Kako vreme prolazi, tako raste i moja brada. Neću stalno imati bradu, ponekad ću je skratiti, a opet po potrebi je i puštati. Kako će serija ići dalje, moraće da menja i boju, dodavaće joj se i razni efekti starosti, sede vlasi...", ispričao je Halit Ergenc koji se u početku teško navikavao na bradu, a sad se oseća ugodno s njom, baš kao i njegova supruga Berguzar koja se više ni ne seća kako Halit izgleda bez nje.



Nakon što je proučila hiljade stranica istorijskih zapisa i odgledala brojne dvorske portrete slavnog sultana, scenaristkinja Meral Okaj ipak je odlučila ostaviti Halita bradatog od samog početka emitovanja serije, uprkos protestu mnogih istoričara koji su tvrdili da Sulejman nije nosio bradu prilikom dolaska na prestol.



Međutim, Okaj kao da je znala da će upravo Sulejmanova "zarasla brada" postati zaštitni znak serije, ali i novi modni trend u Turskoj. Naime, mnogi su mladi počeli počeli da puštaju bradu, ali i da odlaze profesionalcima u brojne turske berbernice na doterivanje i "ukrašavanje" iste.

Autor: B.B.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>