Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Romana zakasnila, Cakana zasluženo pobedila

Još jedna epizoda kulinarsko-takmičarskog šou programa pod nazivom "Prvi kuvar Srbije" je za nama.

Prvi kuvar Srbije: Romana zakasnila, Cakana zasluženo pobedila



Dinča je kao nagradu za jučerašnju pobedu dobio 10 minuta duže da sprema današnje jelo, a to su pečurke. Posle vremena provedenog u prodavnici, kuvari su prionuli na rad. Aleksandra pravi paprikaš od pečuraka, Mišel pečurke sa slaninom, a Suzana i Cakana ih pune.

Nemanja pravi šnicle od pečuraka, pire krompir i grilovano povrće sa sosom. Marko je stavio naočare za sunce jer ne moze da "gleda" žiri, a Danijel ignoriše Petra i ne sluša sta mu on priča. Ana pravi krem čorbu sa krutonima, a Nenad Čanak hvali Mariju kako kuva kao za vojsku, sto znači da je dobra kuvarica. Žiri je dao znak za završetak kuvanja i krenuo da ocenjuje jela.

Ana nije zadovoljna svojim jelom, a žiri nije probao njenu čorbu jer nemaju kašike. Zamerili su joj što je krutone pravila sa korom hleba, a ne samo od sredine, kako je pravilno. Aleksandra Bursać je pravila paprikaš koji je bio kiseo, jer nije stavila šećer i maslac koji se obično stavlja u jela sa paradajzom. Dinča je punio pečurke koje su servirane na podlozi od testa koje je bilo živo i žiri je njegovo današnje jelo ocenio kao promašaj. Romana je zakasnila na današnji zadatak, jer je imala problem sa automobilom, a žiri će u petak odlučiti kakve će konsekvence snositi.



Kao tri najbolja jela izabrana su Nemanjino, Bojanino i Cakanino i žiri je odlučio da oni međusobno odluče čije su pečurke danas najbolje, i to tako što će svako probati jelo drugog takmičara. Svi su složili da je Nemanjino najlepše servirano, Bojanina pasta sa šampinjonima i bukovačama najukusnija, a da je Cakana uložila najviše truda spremajući punjene pečurke sa slaninom, biberom, belim lukom, peršunom, zatim listice bukovaće i grilovane paprike, koje je servirala sa pečurkama.

Žiri je odlučio da demokratski donese odluku, pa je tako probao sva tri jela i odlučio da prioritet bude trud, pa je tako Cakana današnji pobednik. Pevačica je zjavila da je zadovoljna pobedom i dodala da je žiriju rečnik oskudan kada treba da pohvali nekoga, ali kada je kritika u pitanju, tada su rečiti. Sutra je čeka zaslužena nagrada za današnju pobedu.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>