Region

Svet

Novak Đoković oduševljen energijom Nika Vujičića: Čast mi je što sam ga upoznao (Video)

Proslavljeni teniser Novak Đoković otkrio je još jednu od tajni svog uspeha – on godinama sa divljenjem prati inspirativan rad Nika Vujičića, čuvenog govornika srpskog porekla, rođenog bez udova, koji će 21. i 22. septembra održati predavanja u Beogradu i Novom Sadu.

Novak Đoković oduševljen energijom Nika Vujičića: Čast mi je što sam ga upoznao (Video)



Novak Đoković i Nik Vujičić sreli su se u Majamiju, gde je i snimljen ovaj video. Novak kaže da godinama prati delo planetarno poznatog govornika Nika Vujičića, čije su reči imale veliki uticaj na njegov život i karijeru.

“Ja vas molim, kao veliki poštovalac Nika i njegovog života i svega što on radi, da dođete na njegove govore, da ga podržite, i da poslušate njegovu ličnu priču, jer može da vam pomogne, da vam da mnogo motivacije i da vam pomogne u vašim životima”, poručuje Đoković.

Vujičić se, govoreći na srpskom jeziku, zahvaljuje Đokoviću na svemu što radi za Srbiju. Zatim, uz osmeh i opasku da “njegov srpski nije uopšte dobar”, nastavlja na engleskom.

“Kad sam čuo da je Novak gledao moje video snimke… Samo želim da kažem da je privilegija što sam te upoznao i želim ti sve najbolje”, kaže Vujičić.

Đoković je pozvao građane da “obavezno dođu” u Sava Centar, 21. septembra, kada će Nik imati predavanje u Beogradu. Ovaj snimak će Novak i Nik podeliti na Tviteru i na taj način pozvati što više ljudi da posete jedno od predavanja.

Nik Vujičić u Beograd stiže 21. septembra, kad će organizovati i predavanje kao gost princeze Katarine Karađorđević. Posle toga će na Filozofskom fakultetu u Beogradu držati govor ispred hiljadu studenata.

Vujičić će nastupiti u Beogradu 21. septembra, u centru „Sava“, a u Novom Sadu dan kasnije. Cena karte je 500 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici centra „Sava” i knjižarama “Vulkan” u celoj Srbiji. Sav prihod od prodatih karata biće namenjen licima sa hendikepom.

Ko je Nik Vujičić?

"Nik Vujičić je rođen kao prvo dete u srpskoj porodici u Brizbejnu, u Australiji".
"Rođen je sa retkim poremećajem tetra-amelia, odnosno bez udova. Ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg održava ravnotežu i barata predmetima. Uz pomoć stopala može i da kuca, piše olovkom, kao i da drži predmete između prstiju".

"Danas je izuzetno traženi motivacioni govornik i na svetskim konferencijama i skupovima poput Svetskog ekomskog foruma u Davosu 2011. godine. O njemu su pisali najveći svetski mediji kao što su BBC i CNN".



Autor: J.B.
Izvor: Blic
Foto: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>