Ostalo

Sme�no

Šokantno: Iznajmite dvojnika za služenje zatvorske kazne umesto vas!

Koliko god čudno zvučalo, iznajmljivanje dvojnika za služenje zatvorske kazne umesto bogatih pojedinaca u Kini je postala praksa.

Šokantno: Iznajmite dvojnika za služenje zatvorske kazne umesto vas!



Očigledno je da imućni Kinezi mogu izbeći skoro sve, pa čak i služenje zatvorske kazne, ukoliko su spremni da se odreknu malog dela svog bogatstva. Jedan procenat "srećnika" je u mogućnosti da pronađe zamenu, kako ne bi gubio vreme u zatvoru.

Iako je ovaj "posao" prisutan u Kini stotinama godina, tek je 2009. godine postao popularan, kada se pojavila mogućnost iznajmljivanja dublera preko interneta.

Ova praksa je postala toliko popularna da su joj Kinezi čak i osmislili ime - ding zui, što u bukvalnom prevodu znači kriminalac-zamenik. Postoje podaci da je ovaj vid pružanja usluga zastupljen u Kini vekovima unazad.

Kriminalci-zamenici mogu biti iznajmljeni čak i za pogubljenja! Jer ukoliko porodica gladuje, roditelji prihvataju cenu znajući da će na taj način spasti svoju decu.

Neke kineske starešine čak i priznaju ovaj običaj i smatraju ga efikasnim. Prema njihovom mišljenju, pravi kriminalci su kažnjeni plaćanjem tržišne cene svog kriminala, dok kažnjavanje dublera plaši druge kriminalce. Tako da, prema ovome, svi su srećni... Navodno.

Na fotografijama su neki od dvojnika koji su služili kaznu.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Telegraf


Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>