Region

Svet

Region

Bata Živojinović se bori, ali je i dalje kritično

Kod moždanog udara kakav je doživeo Bata Živojinović u prve tri nedelje moguće su oscilacije i razne krize, pa moramo biti oprezni.

Bata Živojinović se bori, ali je i dalje kritično



Iako nismo nezadovoljni njegovim zdravstvenim stanjem, za sada nije realno očekivati značajnije poboljšanje. Ipak, Bata se bori, kaže dr Milan Savić, direktor Specijalne bolnice za lečenje cerebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava".

Doktor naglašava da je pogrešno misliti da se moždani udari više dešavaju leti i da je paklena vrućina napakostila najvećoj srpskoj filmskoj legendi, čuvenom Valteru, o kome brine konzilijum lekara ove bolnice. Bata je pre dve nedelje primljen u teškom stanju, a dr Savić kaže da je njegovo stanje i dalje kritično, jer je potrebno da prođe akutna faza koja traje oko 21 dan.

"Ali, Bata je zahvaljujući maksimalnoj angažovanosti lekara svestan, komunicira i pomera i ruku i nogu koje su mu bile oduzete. Šlog je pre svega bolest starijih ljudi, i to vrlo ozbiljna i teška" - objašnjava dr Savić za Press i dodaje da je legendarni glumac prviput njihov pcijent:

"Nikada ranije nije bio naš pacijent. Nažalost, on je dugogodišnji vaskularni hronični bolesnik, koji je imao i gangrenu i infarkt, a sada i hemoragijski moždani udar. Njegovo stanje zahteva apsolutno mirovanje. Dajemo mu lekove za smanjivanje otoka mozga, regulišemo dijabetes, vodimo računa da ne dođe do skoka krvnog pritiska... "

Autor: J.B.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>