Ostalo

Sme�no

Preparirao svog mačka i pretvorio ga u helikopter! (Video)

Holanđanin Bart Jansen odlučio je nakon što je njegovog mačka ubio auto, da ga preparira. Međutim, to nije obična preparirana životinja, već je mačak sada postao helikopter kojim se upravlja pomoću daljinskog upravljača.

Preparirao svog mačka i pretvorio ga u helikopter! (Video)



Holandski umetnik Bart Jansen je svog je mačka nazvao Orvil, po poznatom avijatičaru Orvilu Rajtu, a nakon što je njegovog ljubimca udario automobil, Jansen je odlučio da ga preparira.

Zajedno sa Arjenom Beltmanom napravio je leteći mehanizam na koji je priključio mačku. Mehanizmom se upravlja pomoću upravljača za male helikoptere, a nazvali su ga Orvilokopter, prenosi "Daily Mail".

Mačku na helikopteru izložili su i na umetničkom festivalu u Amsterdamu, gde se svi mogu uveriti u ovaj projekt. Jansen je objasnio kako je Orvilokopter pola mačak i pola helikopter, a ističe kako je na taj način odao počast svom ljubimcu.

"Orvil je obožavao ptice, a uskoro će leteti kao jedna od njih. Sada još ima slabiji uređaj za letenje, ali ću mu za rođendan nabaviti snažne propelere", rekao je Jensen.



Autor: S.P.
Izvor: 24sata.
Foto: Reuters

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>