Region

Svet

Spektakularan koncert grupe Metalika na beogradskom Ušću (Foto+Video)

Američki bend “Metalika” održao je odličan koncert na beogradskom Ušću pred oko 30.000 posetilaca, na kome su u celosti izveli “Black album”, a povodom 20 godina od njegovog objavljivanja.

Spektakularan koncert grupe Metalika na beogradskom Ušću (Foto+Video)





Čuvena četvorka - Džejms Hetfild, Lars Urlih, Kirk Hamet i Robert Truhiljo izašli su sinoć na scenu nešto posle 21 čas, nakon inserta i teme iz filma “Dobar loš, zao” Serđia Leonea i počeli koncert numerom “Hit the Lights”. Publika je već počela da skače sa sledećom pesmom, hitom “Master of Puppets”, a sledile su “For Whom The Bell Tolls” i “Battery”.



Najava “Black albuma”, koji je bio na prvim mestima top lista u više od 25 zemalja i prodat u više od 25 miliona kopija širom sveta, bio je kratki film u kome je prikazan rad na tom izdanju, snimci sa koncerata 1991. i 1992. godine, kao i fotografije članova benda.

Počev od poslednje pesme na “crnom” albumu - “The Struggle Within”, pa sve do prve “Enter Sandman”, “Metalika” je izvela po drugi put u celosti popularno izdanje, nakon nastupa u Pragu prethodne večeri kojim su i počeli svoju evropsku turneju. Publika je euforično pevala “Nothing Else Matters”, “Unforgiven”, “Sad But True”, “Wherever I May Roam”…

“Black album” su završili fascinantnim vatrometom koji je sve iznenadio, s obzirom da je ceo koncert prošao bez pirotehnike, samo uz svetlosne efekte. Na bisu, koji je usledio, to su nadoknadili, te su pesmu “Fuel” pratili plamenovi i još veći vatromet nad Ušćem.

Vizuelno i zvučno najefektniji je bio početak numere ”One” - zvuci helikoptera, dim koji je obavio veliku binu, pucnji i vatra podsetili su na prizore ratišta. Hetfild je odlučio da ”nagradi” Beograđane još jednim bisom, a pesma sa njihovog prvog albuma - ”Seek and destroy” naterala je mnoge koji su verovali da je koncert gotov, da se sa ulaza trčećim korakom vrate.




Pre ”Metalike” nastupili su francuska metal grupa ”Gođira” (Gojira) i američki sastav ”Mašin hed” (Machine Head). Metalci” iz Kalifornije predstavili su pesme sa novog albuma “Locust” i prisetili se svog prethodnog gostovanja u Srbiji 2004. godine.



“Bio je to tužan dan, jer je tog dana poginuo Dajmbeg Darel (gitarista benda “Pantera”), zato ste vi deo našeg sećanja, naše istorije i drago nam je da smo ponovo u Srbiji. Hvala vam što ste deo ove turneje”, rekao je Rob Flin. On je dodao da je “Metalika” uticala na njihov rad i inspirisala ih. “Srećni smo što možemo da budemo na ovoj sceni i da sviramo”, rekao je glavni vokal i gitarista benda ”Mašin hed” i srpskoj publici posvetio pesmu ”Darkness Within”.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>