Ostalo

Sme�no

Kancelarije u kojima je milina raditi (Foto)

Da bi radnik bio produktivniji mora imati adekvatne uslove za rad, to je osnovno, a ostalo nekako ide uz to. Ukoliko vam je kancelarija u kojoj radite mala ili pretrpana nameštajem iz sedamdesetih ili osamdesetih godina, sa sve nezaobilaznim rolo-ormarom, onda će vam fotografije iz ovog teksta teško pasti, ali možda vašim šefovima neka "pametna" ideja padne na pamet.

Kancelarije u kojima je milina raditi (Foto)



Predstavljamo vam par najzanimljivijih kancelarija nekih svetskih kompanija.



Ovo je najverovatnije kancelarija u kojoj se najopuštenije može raditi, jer je pola kancelarije pod zemljom, a pola iznad nje sa pogledom na šumu. Ova kancelarija za arhitekte se nalazi u šumi izvan Madrida i prozračna je i osvetljena, čistih linija i šarolikih detalja što je čini apsolutno prekrasnim radnim mestom.



Nije tajna da je Google zanimljiva, mlada kompanija koja ima tone novca i veoma predane radnike, a mali deo tajne je taj da zaposleni imaju fantastične kancelarije. Google ulaže puno vremena i novca u kreiranje savršenog radnog okruženja na taj način mešajući posao i zadovoljstvo tako da se zaposleni mogu odmoriti i zabaviti za vreme pauze.

U Googleu postoji pravilo da niko ne sme biti udaljen više od 100 metara od hrane tako da se kuhinje nalaze na svakom koraku kao i kafeterija gde svaki zaposleni može jesti tri puta dnevno (naravno, besplatno). A ako vam je potreban miran kutak – uvek možete otići u biblioteku ili akvarijum (koji se nalaze u zgradi).



Facebook je prilikom odabira dizajna za svoje kancelarije imao malo drugačiji pristup nego što su ga imale druge kompanije. Naime, Facebook je upotrebio svoj sopstveni softver da ispita zaposlene kako bi želeli da im kancelarija izgleda. Rezultat je bio odlično radno okruženje sa velikim, otvorenim radnim prostorijama i zapanjujućim prostorijama za odmor koje nude sve: od staze za skateboard do DJ pulta. Upravo tako, nije vam potreban nikakav uređaj za slušanje muzike, jednostavno možete sami da pravite mikseve, a kolege će vam biti više nego odlična publika. Sve ovo kombinovano sa modernim i udobnim stilom celog kompleksa upotpunjuje sliku u kojoj je Facebook jedno od najboljih mesta za rad i odmor, što je zapravo idealno, imajući u vidu da zaposleni u ovoj kompaniji brinu o 500 miliona korisnika na dnevnoj bazi.



YouTube je interesantna kompanija, a posebno zbog toga što su za manje od dve godine od svog postojanja prodani za neverovatnih 1.65 milijardi dolara iako zarađuju daleko manje od pomenute cifre. Ovo nije zaustavilo Google u nameri da izgradi velike i skupe kancelarije, što je postalo i neka vrsta zaštitnog znaka ove gigantske kompanije. Ovim kancelarijskim kompleksom dominiraju veliki radni prostori otvorenog tipa i razne sitnice za relaksaciju zaposlenog, kao što su sobni golf, Segway koji možete voziti bez ograničenja, razna jela, igre, bazen i teretana. U YouTubu imate i posao i zadovoljstvo u jednom, sa nadom da će zaposleni biti opušteni i dovoljno inspirisani da smišljaju nove ideje i dobro sarađuju sa kolegama.



Šareni, otvoreni, raspored potiče komuniciranje i igru među zaposlenima u naporima da aktiviraju svoju imaginaciju, a to je sve ono što Lego zapravo i jeste. Sale za sastanke su svetle, šarene i otvorene, a njihova veličina varira u zavisnosti od namene, ali su sve dizajnirane sa jednim ciljem: da se stvori srećno i udobno radno okruženje koje će pojačati moral i razvoj proizvoda. Cela kancelarija je dizajnirana na način da se svako može igrati lego kockama i izraziti nove ideje, što ujedno i predstavlja posao koji treba da se obavi. Ako vas posao na kojem se igrate lego kockama celi dan ne usrećuje, onda ne znamo šta bi vas drugo usrećilo!

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>