Region

Svet

VIP Survivor: Podela plemena i prva borba

Prva noć na ostrvu za takmičare je bila prava noćna mora. Mnogi od učesnika nisu uspeli lepo da spavaju jer su imali utisak da im nešto šeta po glavi, pa su vrištali i plašili se na svaki šum.

VIP Survivor: Podela plemena i prva borba



Ujutru se muški deo ekipe potrudio da obezbedi dovoljno kokosa za doručak. Svi su se složili da im je jako teško i da nisu znali sa čime se susreću. Ognjen i Milan bili su besni na većinu takmičara, jer su samo njih četvorica krenula u potragu za hranom, dok su se ostali uglavnom odmarali.

Andrija Milošević i Marijana Batinić okupili su takmičare kako bi im poželeli dobrodošlicu, ali i kako bi im objasnili pravila igre.

Naime,  kada su došli na ostrvo, takmičar su dobili i prvi zadatak, koji je bio da što pre doplivaju do ostrva i domognu se marame. Ono što nisu znali to je da marama ima 16, a njih je 18. Aleks i Neven koji su pomagali Miji kojoj je pozlilo u vodi nisu uspeli da se domognu marame, pa su do ovog susreta bili u neizvesnosti šta će biti sa njima.

Ipak, to je bila velika prednost pošto su Andrija i Marijana saopštili Nevenu i Aleks da su postali prve poglavice, što je začilo da dolazi do podele plemena, a njih dvoje imaju mogućnost da izaberu takmičare koji će činiti njihovu ekipu tako što su morali da kažu koga ne žele u svom plemenu, a taj takmičar automatski prelazi u pleme onog drugog.

Podelili su se u dva plemena Matanbo i Boruka, a onda je usledila i prva borba koja će pobedničkom timu obezbediti svetlo i povratak u već postojeći kamp, dok će gubitnička ekipa morati da bude bez svetla, vatre, a odlaze i na drugi deo ostrva gde će morati iz početka da prave kolibu i da se snalaze.

Pobedilo je pleme Boruko čiji je poglavica Aleks koje je osvojilo glavnu nagradu, a posle borbe su se svi vratili u svoje kampove.

Po povratku u novi kamp takmičare plemena Matanbo sačekao je sanduk, dok je Mia  pronašla mačetu,  ostali takmičari su u sanduku pronašli sve što im je potrebno za snalaženje u prirodi. Matambo pleme je mnogo zadovoljnije novim delom ostrva nego prethodnim. Odmah su počeli sa pravljenjem kolibe i svog novog doma.

Pobedničko pleme Boruko koje je do povratka u kolibu slavilo pobedu, bili su prijatno iznenađeni nagradom koja ih je sačekala. Dobili su sve što im je potrebno za opstanak u prirodi, a dobili su i ono najneophodnije, svetlo.

Druga noć za pleme Matambo nije bila ništa bolja od prve, jer je njihovu priču i smeh prekinuo zvuk žabe od koje su se svi uplašili, a žene su počele da vrište. Kristina Bekvalac je izjavila da ima stravičnu fobiju od žaba i da mora da se potrudi da to prevaziđe, ali ipak nije uspela da zaspi.

Ipak, pleme Boruko uživalo je u nagradi, a raspevani takmičari uspeli su da upale vatru što je izazvalo opšte oduševljenje. Odmah su sebi spremili pirinač za večeru i nastavili sa pričom i upoznavanjem jedni drugih.

Poglavice Neven i Aleks jako su zadovoljni takmičarima koji se nalaze u njihovim plemenima, a kako će se dalje stvari odvijati, da li će i dalje svi funkcionisati kao jedno i imati samo reči hvale jedni za druge saznaćemo u narednom periodu.

Autor: J.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>