Region

Svet

Kaliopi: Željko mi nije konkurencija, on je moj prijatelj

U glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, u sredu je žrebom određeno da će druge polufinalne večeri Evrovizije nastupiti Željko Joksimović i Kaliopi, kao i predstavnici još sedam zemalja.

Kaliopi: Željko mi nije konkurencija, on je moj prijatelj



Pop diva bivše Jugoslavije Kaliopi predstavljaće Makedoniju na predstojećoj 57. Evroviziji pesmom “Crno i belo” koju komponuje Romeo Gril, tvorac njenih najvećih hitova “Bato” i “Kofer ljubavi”. Ona kaže da u srpskom predstavniku ne vidi konkurenta. “Ne osećam se ugroženom, pa ne idem tamo da poginem, nego da uživam i da predstavim svoju zemlju. Ne doživljavam Željka kao konkurenciju, već kao prijatelja. Ni za koga u Bakuu neću smatrati da je tamo da bi ugrozio moj identitet, plasman ili bilo šta. Ja idem da predstavim svoju zemlju onako kako ja umem. Bila sam Željkov gost u Skoplju, i time smo pokazali da smo rame uz rame”, kaže Makedonka.

Ona će svoju pesmu predstaviti u februaru u jednom TV šou-programu. “Odmah sam znala da mi je potrebno više od dobre pesme. Mi umetnici koji nastupamo pred jednim tako velikim auditorijumom usamljeni smo na pozornici, a kada nosite takvu odgovornost, potrebno vam je nešto što će vam dati dopunsku snagu, a to može samo pesma”, kaže legendarna Kaliopi i dodaje: “Možete da budete najbolji pevač na svetu, ali ako nemate dobru pesmu, nemate priču koju biste ispričali. Moja pesma spaja tri najbolje vrline mog naroda: hrabrost, skromnost i emociju”.

Napomenula je da joj je drago što skoro sve zemlje bivše Jugoslavije nastupaju iste večeri. “Mislim da je jako lepa stvar što smo svi, osim Crne Gore, u drugoj polufinalnoj večeri. Bićemo zajedno kao nekada, i bodrićemo jedni druge”, smatra diva, koja će svoju pesmu pevati na makedonskom.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>