Region

Svet

Kemal Monteno van opasnosti, uskoro mora na operaciju

Sarajevski kantautor Kemal Monteno, koji se nalazi u Kliničko-bolničkom centru Rebro u Zagrebu, nije u kritičnom stanju, ali će ovih dana biti podvrgnut hirurškoj intervenciji. Naime, legendarni pevač i kompozitor, koji je 31. decembra hospitalizovan zbog “opšte slabosti”, godinama boluje od dijabetesa, pre nekoliko dana su mu otkazali bubrezi, zbog čega je sada na dijalizi. Monteno je doživeo i blagi srčani udar, pa će mu narednih dana biti ugrađena tri baj-pasa.

Kemal Monteno van opasnosti, uskoro mora na operaciju



“Stanje Kemala Montena je sada stabilno, ali će do daljeg ostati u bolnici”, rekao je za “Novosti” njegov menadžer Gane Pecikoza.

“Najverovatnije će mu u ponedeljak biti ugrađena tri baj-pasa, međutim, mnogo ozbiljnije je to što boluje od šećerne bolesti, a to ga je i dovelo u ovo stanje. Kemal i ja smo stalno u kontaktu i često se raspituje o operaciji koja mu predstoji.”
Muzičar Kemal Monteno, koji godinama živi na relaciji Sarajevo-Zagreb, trebalo je da nastupi 31. decembra u Dubrovniku, ali se tog jutra požalio na bolove u predelu bubrega, posle čega je hospitalizovan.

Slavnog pevača u četvrtak su posetili hrvatski predsednik Ivo Josipović i bosanski političar Željko Komšić.

Inače, Kemal Monteno bi trebalo da nastupi 7. i 8. marta u Novom Sadu i Beogradu sa novosadskim tamburaškim orkestrom.

Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>