Region

Svet

Nova godina dočekana na trgovima širom Srbije

Program dočeka nove, 2012. godine u Beogradu počeo je sinoć oko 21 sat na platou ispred Doma Narodne skupštine. Novogodišnji program pod sloganom “Beograd grad otvorenog srca” otvorio je bend “Galija”, a posle njega su nastupali “Plavi orkestar”, “Van Gog” i pevač Sergej Ćetković.

Nova godina dočekana na trgovima širom Srbije


Most na Adi, kako je nazvan novi most preko Save od beogradske Čukarice do Novog Beograda, svečano je i zvanično otvoren u ponoć paljenjem dekorativnog osvetljenja i novogodišnjim vatrometom koji je trajao nekoliko minuta.

Zvonko Bogdan i Bajaga ugrejali Novosadjane
Tokom dočeka Nove godine na prepunom centralnom novosadskom Trgu slobode, Novosadjane je zabavljao Zvonko Bogdan, a 2012. godinu dočekali su uz Bajagu i instruktore i tradicionalni vatromet.

Bajaga i instruktori su pred Novosadjane izašli pola sata pre ponoći, i uz poznate hitove su uspeli da ugreju publiku po veoma hladnom vremenu.
Ponoć su dočekali uz hit “Vesela pesma” i stihove “Ja moram da pijem da zaboravim, ja ne smem trezan tu da boravim”.

Usledio se veliki vatromet, a u celom gradu su se čule jake i česte eksplozije petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.

Veseo doček Nove godine na severu Kosova

Novu godinu na severu Kosova najveći broj gradjana dočekao je kod kuće, u krugu porodice i prijatelja, a jedan broj gradjana najludju noć provodi u ugostiteljskim objektima u kojima je organizovan doček 2012. godine.

Organizovanog dočeka Nove godine na gradskim trgovima u Kosovskoj Mitrovici i ostalim gradovima na severu Kosova nije bilo.
Prasak petardi, raznih prskalica, svetlećih raketa i vatrometa najavljivali su Novu godinu od večernjih sati a vrhunac se dogodio u ponoć, kada su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja.

U multietničkim naseljima u severnom delu Kosovske Mitrovice bilo je pojačano prisustvo kosovske policije koja je i na glavnim putnim pravcima u ovom delu Kosova kontrolisala saobraćaj.

Doček Nove 2012. na trgu u centru Pirota

Novu godinu na trgu pirotskih oslobodilaca, popularnom “Crvenom trgu”, dočekao je veliki broj Piroćanaca uz vatromet, muziku i kuvano vino i čaj, ali i petarde koje su praštale na sve strane.

Dom kulture u Pirotu, pod pokroviteljstvom Opštine i ove godine je organizovao doček Nove godine, a glavna zvezda je bila beogradska grupa “Alisa”.
Tačno u ponoć je bio veliki vatromet, a onda su na scenu izašli trubači. Na trgu se pevalo i igralo, kuvalo se vino i čaj.

Za doček Nove godine opština Pirot je dala 800.000 dinara, od čega je honorar za “Alisu” 350.000 dinara – bruto.

Veselo je bilo i u gradskim kafanama, restoranima i hotelima, kućama i stanovima Piroćanaca.

Izvor: Blic, Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>