Region

Svet

Simple minds potvrdio titulu zvezde Bir festa (Video)

Škotski bend "Simple minds“, nastupio je sinoć na drugoj večeri „Bir festa“ na Ušću i uz uvodni pozdrav na srpskom jeziku i sat i po vremena kvalitetne svirke, u potpunosti opravdao ulogu glavne zvezde celog festivala.

Simple minds potvrdio titulu zvezde Bir festa (Video)



„Dobro vece Bir fest“, rekao je na početku natupa frontmen grupe Džim Ker, a svirka je započela pesmom „Waterfront“.
 
Više desetina hiljada ljudi uživalo je u pesmama popularnih Sskotlanđana, kojima je ovo treći put da nastupaju u Beogradu.
 
Nakon njih, posetioce su „razmrdali“ Goblini, da bi posle tog, binu zauzeo simbol „Bir festa“- grupa „Otrodox celts“, a muzički program druge večeri završen je uz zvuke pesama EKV, koje je izvodio tribute bend.
 
Drugo veče "Bir festa" otvorila je grupa "Dok 7" iz Niša, a nakon njih nastupila je bivša učesnica Operacije frijumf, Sonja Bakić, sa svojim bendom "Chiks&Freaks".
 
Poseban ugođaj na ovoj večeri „Bir festa“ svakako je bio i nastup Zvonka Bogdana, sa kojim je publika pevala hitove "Ko te ima taj te nema", "Evo banke cigane moj", "Govori se da me varaš", "Osam tamburaša s Petrovaradina" i mnoge druge.
 
Ssarolika ponuda muzičkog programa uslovila je i različitu publiku na „Bir festu“, pa se na Ušću tokom dve večeri festivala mogli videti pripadnici svih generacija.
 
I dok su oni malo stariji ostli verni rokenrolu, mlađi su, osim u pivu, najviše uživali u modernim muzičkim zvucima, dok su najmađi, shodno uzrastu zabavu pronalazili u luna parku koji je i ove godine sastavni deo „Bir festa“.
 
Naredne večeri, posetioce će, između ostalih, zabavljati grupe „Kerber“, „Atomsko sklonište“, „Dubioza kolektiv“, „Garavi sokak“, kao i gosti iz Ssvajcaske „The fires“.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>