Region

Svet

Ćerka Đorđa Balaševića progovorila o najtežim trenucima: Šansa je bila jedan posto!

U životu Jelene Bebe Balašević, ćerke legendarnog Đorđa Balaševića, jedan trenutak zauvek je promenio njen život. 

Ćerka Đorđa Balaševića progovorila o najtežim trenucima: Šansa je bila jedan posto! Foto: Facebook Printscreen/Beba Balasevic



Godine 1998. doživela je tešku saobraćajnu nesreću koja je ozbiljno ugrozila njen život. Sa povredama vrata koje su se smatrale gotovo nepopravljivim, prognoze lekara nisu obećavale mnogo. 

Ipak,uprkos sumornim prognozama, Jelena je pokazala neverovatnu snagu i odlučnost. Godinu dana kasnije, protiv svih očekivanja, koračala je kući, snažnija nego ikad pre. 

Na njenom Facebook profilu, Jelena je otvorila svoje srce, otkrivajući kako je suočavala sa izazovima invaliditeta i predrasuda koje su je okruživale nakon te strašne nesreće. Ova priča ne samo da osvetljava hrabrost jedne žene, već i podseća na važnost podrške i razumevanja u teškim trenucima.

- Tamo negde 2001. godine, kod katedrale, predveče, 1. januara, grupa momaka pored kojih sam prolazila, u navijačku melodiju smestila je stihove: “Nauči da hodaš! Je****, nauči da hodaš! Nauči da hooodaaaš…” Jadna ja? Nisam. Par godina unazad od te večeri moji roditelji pitali su doktora koliko imam šanse da preživim: “Malo, nažalost" - napisala je Jelena Balašević.

- Moji roditelji su ga upitali: “Koliko malo? Je li ima bar jedan odsto?”, a doktor je odgovorio: “Toliko, otprilike, ima.” Jadna ja što mi grupa frajera peva na ulici da naučim da hodam? Nisam. Ja sam prošla kroz pakao i izašla iz njega. Da li je ružno? Jeste. Da li je očekivano? Jeste. Da li je to bio jedini put u ove 23 godine da mi je neko dobacivao ili komentarisao hod? Nije" - dodala je ćerka Đorđa Balaševića tada.

- Samo je to bilo među prvim iskustvima s ljudima u ovom novom životu. Kao osoba s uočljivom fizičkom manom, rano naučiš da će od deset ljudi, samo jedan pokazati saosećanje i razumevanje. Za ostalih devet, tvoj problem je čist senzacionalizam. I to je tako. Davno uočeno. Život me rano i dosta surovo naučio šta je pesnik uočio dok je brojao ljude s krsta. Rekla bih sada hvala svima svojima, poznatim i nepoznatim, ali prepoznatim, osećajnim, dobrim i normalnim, ali znam da njihova podrška nije usluga i zato neću - završila je tada Beba Balašević objavu.

Slične vesti: ​Anđelka Stević Žugić prvi put javno o razvodu i komentarima okoline!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>