Region

Svet

Da li znate koje je pravo ime pevačice Jane Todorović?

Svi je znate kao Janu Todorović, a zapravo je njeno pravo ime potpuno drugačije.

Da li znate koje je pravo ime pevačice Jane Todorović? Foto: Printsreen Youtube/RTV Pink



Jana Todorović, poznatija kao Jana, otkrila je jednom prilikom razlog zbog kojeg je odlučila da se predstavi javnosti pod nadimkom Jana, umesto da koristi svoje pravo ime.

Iako je prisutna na javnoj sceni već više od trideset godina, malo ljudi zna da je pravo ime ove popularne folk pevačice zapravo Dragana.



Razlog za ovu promenu imena leži u činjenici da je u vreme kada je počinjala svoju karijeru, postojalo nekoliko uspešnih pevačica koje su nosile isto ime kao ona. Da bi se izdvojila i stvorila svoj jedinstveni identitet, odlučila je da koristi nadimak Jana.

Jana je svoju ljubav prema muzici razvijala još od ranog detinjstva. Završila je srednju muzičku školu u Prištini, a već sa četrnaest godina počela je aktivno da se bavi pevanjem.

Iako njen prvi album, objavljen 1992. godine, nije postigao veliku popularnost, to je nije obeshrabrilo. Privremeno se povukla iz sveta estrade i prihvatila posao profesorke muzike u osnovnoj školi na Kosovu i Metohiji.

Slične vesti: Minu Kostić odgajila tetka poznatog pevača: Usvojena sa pet godina! (FOTO)

Međutim, njen talenat nije mogao da ostane skriven, pa je krajem devedesetih godina ponovo zakoračila na scenu sa drugim albumom, koji je dobio znatno bolji prijem kod publike. Tada je Jana donela odluku da napusti karijeru u prosveti i posveti se isključivo muzici, čime je započeo njen uspon ka vrhu domaće estrade.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com/Pink.rs

Povezane vesti:


>