Zdravlje

Ljubav

Orasi smanjuju rizik od lošeg holesterola, zato ih ovako konzumirajte! (RECEPT)

Kora oraha sadrži tanine i kinone, te se čaj od oraha preporučuje kao sredstvo protiv parazita i gljivica, dok istovremeno pozitivno deluje na krvne sudove. Orasi smanjuju rizik od "lošeg" holesterola, zato ih ovako konzumirajte! 

Orasi smanjuju rizik od lošeg holesterola, zato ih ovako konzumirajte! (RECEPT) Svet Plus




Orah se često ističe kao najzdraviji i najdostupniji među orašastim plodovima. Obiluje omega-3 masnim kiselinama i značajnim nivoom antioksidansa, preporučuje se unos od 30 do 50 grama dnevno kako bi se očuvalo zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema.

Orah smanjuje rizik od "lošeg" holesterola, obogaćuje organizam proteinima, dijetetskim vlaknima i vitaminima. Bogat je vitaminima B grupe, kalcijumom, natrijumom, gvožđem, fosforom i magnezijumom, navodi B92.

Kora oraha sadrži tanine i kinone, te se čaj od oraha preporučuje kao sredstvo protiv parazita i gljivica, dok istovremeno pozitivno deluje na krvne sudove.

 

Širli Templ torta bez brašna! Idealna za Božić! (RECEPT)








Priprema ovog čaja je jednostavna




Očistite šaku oraha i potopite ih u pola litre hladne vode. Ostavite da odstoji preko noći, a zatim ujutro stavite na šporet i pustite da proključa. Kada čaj prokuva, pokrijte i sklonite sa šporeta, ostavljajući da se ohladi.

Kada postane mlako, procedite i pijte polako, u malim gutljajima. Preporučuje se konzumiranje čaja od oraha svakodnevno barem mesec dana. Važno je napomenuti da kora oraha, kada se kombinuje sa mladim listovima u čaju, može imati laksativni efekat, stoga budite pažljivi.

Ako niste ljubitelj čaja od kore, uvek možete pripremiti čaj samo od plodova.

 

Božićni krešenti! Kolačići za jedan zalogaj! (RECEPT)



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>