Region

Svet

Šakira i Sting u beogradskoj Areni

Jedna od najpopularnijih i najaktulenijih pop zvezda današnjice Šakira održaće koncert 9. maja u Areni a samo mesec dana kasnije, nastupiće i Sting u okviru svoje turneje Symphonicity, 8. juna!

Šakira i Sting u beogradskoj Areni



Atraktivna, kolumbijska zvezda Šakira po prvi put će nastupiti u našoj zemlji 9. maja u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj deveti album „Sale El Sol/The Sun Comes Out” na kome se nalazi planetarni hit „Waka Waka”, pesma koja je otvorila Svetsko prvenstvo u fudbalu prošle godine!

Zbog velikog interesovanja, Sting je ponovo na Simphonicity turneji i izvodi svoje najveće hitove, obogaćene simfonijskim aranžmanom u pratnji simfonijskog orkestra i benda! Nakon rasprodatih nastupa širom Amerike, Evrope i Australije, Symphonicity će biti deo brojnih festivala u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji a nastupiće i u Beogradskoj areni, 8. juna!

Sting

I za koncerte Šakire i Stinga, pretprodaja karata za članove Fan kluba počinje u sredu, 23. februara dok će se u slobodnoj prodaji naći od 25. februara. Učlanjivanje u fan klub je jednostavno a omogućava benefite kao što je kupovina karata pre regularne prodaje. Dovoljno je pristupiti sledećim adresama: http://www.shakira.com/service/subscribe/ i https://signup.sting.com/ i prema upustvima popuniti formulare. Članovi fan kluba dobijaju jedinstveni kod kao i linkove ka sajtu za kupovinu ulaznica. Takođe, u prodaji će biti i ekskluzivna VIP ulaznica koja podrazumeva mesto najbliže bini, u prvim redovima partera sa posebnim ulazom, ekskluzivni poklon, propusnica sa ovogodišnje turneje za uspomenu i „merchandise“ po ceni od 17.500 za koncert Stinga i 19.500 za koncert Šakire.

Za koncert Stinga cena ulaznica biće sledeća: 3000, 3300, 3500, 4500, 5500 i 6000 RSD a za Šakiru 3500, 4300, 4900, 5500, 5900 i 6500 RSD i moći će se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs

Tokom svoje karijere, dobitnica Gremija Šakira, prodala je blizu 50 miliona albuma. Saradnja sa zvezdama kao što su Beyonce i Alehandro Sanc (Alejandro Sanz) pomogli su joj da sačuva obožavaoce svih ovih godina. Ona je jedini umetnik iz Južne Afrike koja je imala pesmu na prvom mestu top lista u Americi i koja je nastupila na koncertu povodom inauguracije predsednika Baraka Obame. Čak četiri njena hita su među dvadeset najprodavanijih pesama prošle decenije i jedini je umetnik čija pesma nosi titulu najprodavanijeg singla ovog veka „Hips don’t Lie” koja se našla na prvom mestu u čak 55 zemalja!



Waka Waka (This Time for Africa) zajedno sa španskom verzijom Waka Waka (Esto es África), još je jedna svetska senzacija! Prodata je u 2 miliona kopija što je čini najuspešnijom pesmom ikada snimljenom za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Zvanični video pogledan je 300 miliona puta na YouTube-u i nalazi se na četvrtom mestu najgledanijih video zapisa i na trećem mestu najgledanijih muzičkih spotova ikada. Zajedno sa nezvaničnim video materijalima pesme „Waka Waka” ukupno gledanje prelazi 500 miliona.

„Ovaj album predstavlje sve što sam ja – moje sadašnje stanje uma i kao umetnice i kao žene,” objašnjava Šakira. „Pojedine pesme me podsećaju na moje početke, kao da sam se vratila u trenutak kada je sve počelo ali zrelošću koju danas posedujem.” 

To je takođe i novo poglavlje posle kritički osuđivanog albuma She Wolf  iz 2009. godine koji je objavljen posle duže pauze od četiri godine, nakon duplog albuma Fijacion Oral, Volume 1 i Oral Fixation, Volume 2 koji su se prodali u preko 12 miliona primeraka širom sveta i obezbedili ovoj mladoj kolumbijskoj pevačici mesto među najboljima.

‘Sting sa orkestrom je rok magija’. – La Stampa, Italija. ‘.. apsolutno savršenstvo svakog detalja.. idealno izvođenje..’ – Komsomolskaya Pravda, Rusija..samo su neki od naslova i kritika Stingove turneje Symphonicity. Crpeći iz svoje šarolike i bogate karijere koju je obeležilo nebrojeno mnogo platinastih albuma, podugačak spisak hitova i priznanja, i prodaja od gotovo 100 miliona albuma, Sting svoje najpoznatije pesme izvodi u novoj interpretaciji sa potpuno novim aranžmanima za orkestar.



Među odabranim hitovima na ovoj turneji su i, od fanova omiljeni, hitovi grupe Police, kao što je ‘Every Little Thing She Does IS Magic’, ‘Roxanne’, ‘Next to you’, ‘Every Breath you take’, kao i čuvene pesme iz Stingove duge solo karijere – ‘Englishman In New York’, ‘Fragile’, ‘Russians’, ‘If I Ever Lose My Faith In You’, ‘Fields of Gold’, i ‘Desert Rose’.

Stinga će pratiti i grupa iskusnih muzičara koju čine Dominik Miler (Stingov dugogodišnji gitarista), Rani Krija (Stingov dugogodišnji perkusionista koji se oprobao u više žanrova), Džo Lori (vocal) i Ajra Kolman (bas).

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>