Region

Svet

Danica Crnogorčević: Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve tužbe!

Danica Crnogorčević našla se na udaru zbog pevanja himne u izvornom obliku. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve tužbe, rekla je pevačica tradicionalne i duhovne muzike.

Danica Crnogorčević: Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve tužbe! Screenshoot/Instagram





Šestog januara, na Badnje veče, pevačica tradicionalne i duhovne muzike Danica Crnogorčević otpevala je ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici crnogorsku himnu ''Oj svijetla majska zoro''

Ona je pesmu otpevala u izvornom obliku, što je pojedinim političarima u Crnoj Gori zasmetalo. Naime, deo ''jedina si za slobodu, ti ostala srpskom rodu'' izazvao je gnev kod nekih, te joj je zaprećena novčana kazana u iznosu od čak 20.000 evra. U izvornom tekstu himne se pominje i Kosovo i Obilići, kao i nekadašnje jedinstvo srpskog i crnogorskog naroda.


Danica se ovim povodom uključila u emisiju ''Puls Srbije'' gde je prokomentarisala situaciju u kojoj se našla:



- U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, ajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju. Pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo ako Bog da - rekla je pevačica i dodala:






- Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu da čitani pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve tužbe, ali dobro.

Ona se osvrnula i na brojne komentare koje dobija, između ostalog i one da je ''agent i da radi za državu ili crkvu.''

- Ti tekstovi i komentari me najviše nasmeju. Moj suprug i ja ne možemo da verujemo da toliko može da bude bujna ljudska mašta. Što si popularniji i više te vole to ti raste i broj neprijatelja koji će svašta da kažu, pa su to čak i Srbi. Ali ja sve volim i ne zameram - rekla je pevačica.

Nakon ovih skandaloznih udara na Danicu, javnost se digla na noge, te joj punu podršku pružaju i putem društvenih mreža.

Ovim povodom se oglasio i Veljko, koji je na Instagramu objavio njenu sliku i poručio:

- Niko ti nije ni do kolena, sestro. Ne zanima vučicu o čemu zbore svrake - napisao je Veljko i uz objavu kadrova sa njenog koncerta dodao:

- Na Lovćenu Njegoš spava.






 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>