Region

Svet

S ljubavlju od Tošeta - uživo na Svet Plus portalu 25.01.2011.

Koncert koji se treći put za redom tradicionalno održava u čast tragično nastradalog makedonskog pevača Tošeta Proeskog pod nazivom “S ljubavlju od Tošeta“, 25.01.2011. godine od 20h možete uživo pratiti putem web televizije na portalu Svet Plus-a.

S ljubavlju od Tošeta - uživo na Svet Plus portalu 25.01.2011.



Za sutra je planirano i otvaranje dugo najavljivanog Memorijalnog centara "Toše Proeski" u Kruševu. U spomen-kući nalaziće se maketa porodične kuće Proeskog u Kruševu i njegovog muzičkog studija iz stana u Zlokućanima.

Pratite koncert u Tošetovu čast na Svet Plus portalu
U posebnom, muzejskom delu biće čuvani njegovi lični predmeti, kolekcija ikona i brojne muzičke nagrade. Memorijalni centar će se u formi krsta prostirati na 870 kvadrata, a krov zdanja će biti zastakljen i prilično specifičan. Spomen-kuća će predstavljati materijalizaciju čitavog životnog puta Tošeta Proeskog, hronološki prikaz njegovog detinjstva, tinejdžerskih godina i vrh njegove muzičke karijere. Inače, Toše Proeski će ove godine dobiti i dvometarsku bronzanu skulptura koja će, sa još 28 značajnih ličnosti makedonske kulture, biti podignuta na Mostu umetnosti koji bi trebalo da premosti reku Vardar na jednom mestu u skopskoj opštini Centar. Ideja je da po 14 izlivenih skulputra bude simetrično raspoređeno sa dve strane mosta, a most će početi da se gradi u toku ove godine.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>