Region

Svet

Toše Proeski posle smrti zaradio samo 800 evra?!

Posle tragične smrti u oktobru 2007. godine izdavačka kuća Hit Records objavila je tri albuma i tri DVD-a Tošeta Proeskog, dok će se četvrti album objaviti na njegov rođendan 25. januara 2011. godine, ali i pored toga njegova fondacija zaradila je jako malu sumu novca.

Toše Proeski posle smrti zaradio samo 800 evra?!



"Takvi podaci su poslovna tajna" - rekla je Žaneta Pokupec iz Hit Recordsa, naglašavajući da sav zarađeni novac ide humanitarnoj međunarodnoj Fundaciji Toše Proeski u Skoplju, koja je vlasnik diskografskih, izvođačkih i autorskih prava.

Tošetova fondacija svake godine u Skoplju je organizovala koncerte u njegovu čast, a sav prihod je išao u humanitarne svrhe.

"Novac se skupljao za uvođenje struje u manastiru Sveto preobraženje u Kruševu, u koji je Toše često dolazio", dodala je Žaneta Pokupec.

Suprug njegove sestre Dore Slaven Risteski izjavio je kako deo autorskih prava ima i Tošetova izdavačka kuća "Angel", dok se njegova porodica odrekla svih prava u korist organizacije koja promoviše lik i delo pokojnog pevača. Ranije su fondacija i izdavačka kuća u Makedoniji zaradile po 400 eura" - otkrio je Slaven Risteski.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>