Lepota

Ljubav

Aspirin bi mogao da zaleči karijes bez dodatnog lečenja zuba!

Aspirin bi mogao da zaleči karijes bez dodatnog lečenja zuba, tvrdi jedno istraživanje. Postoji veliki potencijal da se promeni pristup u jednom od najvećih stomatoloških izazova današnjice.

Aspirin bi mogao da zaleči karijes bez dodatnog lečenja zuba! Svet PlusAspirin bi mogao da zaleči karijes bez dodatnog lečenja zuba, tvrdi jedno istraživanje.

Najobičniji aspirin mogao bi da podstakne samoreparaciju zuba, navodi se u istraživanju.

Lek koji je svima dostupan pomaže zubnoj strukturi oštećenoj od karijesa da započne proces samoizlečenja, navodi se u istraživanju Univerziteta u Belfastu.

– Postoji veliki potencijal da se promeni pristup u jednom od najvećih stomatoloških izazova današnjice – otkrivaju stomatolozi.


– Rezultati su pokazali da konzumiranje aspirina podstiče samozalečenje zuba. Ovakvo lečenje ne samo da može da produži životni vek zuba već i podstakne ogromne mere štednje u stomatologiji – kaže dr El Karim.

Istraživanje pokazuje da male doze apsirina „značajno povećavaju“ reparaciju minerala koji obezbeđuju snagu i funkciju zuba. Takođe, aspirin stimuliše matične ćelije zuba da regenerišu njegovu strukturu.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica


>