Zdravlje

Ljubav

Stručnjaci otkrivaju koje namirnice nikako ne idu u frižider!

Iako većina ljudi misli da držanje ovih namirnica u frižideru produžuje vek trajanja, stručnjaci to osporavaju. Oni otkrivaju koje namirnice nikako ne idu u frižider! Više štete nego koristi...

Stručnjaci otkrivaju koje namirnice nikako ne idu u frižider! Svet Plus



Stručnjaci jedne australijske potrošačke kompanije otkrili su osam namirnica koje se ne bi trebale čuvati u frižideru.

- Stavljanje pojedinih namirnica u frižider može naneti više štete nego koristi, podstičući kvarenje i menjanje ukusa - otkrivaju. Ali, dodaju da njihova praivila ne uzimaju u obzir vremenske obrasce u okolinama, pa se neka hrana može čuvati u frižideru da im se produži život ako je jako vruća klima, prenosi Daily Mail.


Paradajz

Istraživanje je pokazalo da hlađenje paradajza ispod 12 Celzijevih stepeni može izmeniti njihov ukus. - Paradajz gubi ukus kada je stavljen u frižider - rekla je ekonomista kompanije Fiona Mair. Da bi paradajz duže trajao, važno ga je držati izvan frižidera i dalje od hrane koja proizvodi etilen, poput banana, narandži i jabuka. Jamie Oliver takođe je na svojoj web stranici napisao da paradajz treba čuvati na sobnoj temperaturi, inače se može promeniti u teksturi, izgubiti ukus i postati malo 'brašnast'.


Zrna kafe i mlevena kafa

Stručnjaci iz kompanije rekli su da mlevena i celovita zrna kafe nikada ne smeju biti u frižideru, jer ova vrsta hrane apsorbira vlagu, mirise i ukuse iz vazduha koji je okružuje. - Umesto toga, držite ih u hermetički zatvorenoj posudi na tamnom prostoru, kao što je vaša ostava, daleko od sunčeve svetlosti, topline i pare - savetovali su.

Korenasto povrće

Korenasto povrće, poput crnog i belog luka, najbolje je čuvati na tamnom i suvom mestu jer frižider može dovesti do bržeg truljenja povrća. Fiona je rekla da se apsorpcija vlage može dogoditi u frižideru, što uzrokuje da hrana fermentira i smanjuje ukus i kvalitet. Ali postoje neki izuzeci od ovog pravila, kada je korenasto povrće izrezano, najbolje ih je čuvati u posudi u frižideru.

 

Soda bikarbona i trikovi koje svaka žena treba da zna!




Hleb

Hleb je još jedna namirnica koja se nikada ne bi trebala hladiti jer će brže postati ustajao. Umesto toga, stručnjaci su rekli da hleb držite u smeđoj papirnatoj kesi, kutiji za hleb ili nepropusnoj limenci i da izbegavate plastične kese. Za one koji žive u vlažnoj ili vrućoj klimi, predlažu da zamrzavate hleb kako biste mu produžili životni vek i vadili samo ono što vam treba.



Med i puter od kikirikija

Med je jedinstven proizvod i jedna je od namirnica koja se nikada ne pokvari zbog specifične hemikalije koja sprečava rast bakterija u njemu. Slično kao i med, puter od kikirikija stvrdnuće se ako ga držite u frižideru što otežava namaz. Stručnjaci kažu da ove proizvode treba držati u ostavi kako bi ostali mekani i mogli lako da se mažu.zrna


Topli ostaci

Takođe rekli su i da je važno da vruću hranu ili ostatke ne stavite u frižider odmah nakon kuvanja, jer to može uticati na drugu hranu. Osigurajte da se ostatak hrane ohladi ili da prestane da pari pre stavljanja u frižider.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>