Zdravlje

Ljubav

Nervoza i napetost! Delotvornije od bilo kog drugog vida opuštanja! (VIDEO)

Nervoza i napetost! Delotvornije od bilo kog drugog vida opuštanja složili su se psiholozi! Pogledajte šta je u pitanju i opustite se već danas!

Nervoza i napetost! Delotvornije od bilo kog drugog vida opuštanja! (VIDEO) Svet Plus



Ukoliko se ovih dana osećate napeto i nervoza vas obuzima, imamo rešenje. Psiholozi kažu da je ovaj metod izuzetno delotvoran. Muzika je lekovita, a ukoliko slušate prave tonove samo 30 minuta dnevno, napetost će nestati.


Muzika leči stres, nesanicu i popravlja raspoloženje.


Mnoge urađene studije govore u prilog učinkovitosti ove tehnike. Među ispitanicima koji su učestvovali u ovim istraživanjima zabeležen je manji emocionalni stres, bolji i kvalitetniji san, manje napetosti i bolje pamćenje.

 

Evo kako note utiču na moždane ćelije?


Muzika utiče na smanjenje izlučivanja hormona stresa, kortizola, a pritom podstiče izlučivanje oksitocina koji ima ulogu u izazivanju osećaja zadovoljstva. Ona  deluje na veliki broj moždanih regija,pa tako utiče i na limbički sastav, što je zapravo deo mozga koji ima važnu ulogu u regulaciji emocionalnih reakcija.
 

Za predivnu kožu i detoksikaciju! Soda bikarbona i šest tretmana!





Koja vrsta muzike izaziva opuštanje?


Trebate da znate da nema sva muzika pozitivan efekat. Ona koja je najdelotvornija ima tempo oko 60 udaraca u minutu, a ne više od 75 udaraca, sporijeg je ritma, jednostavnije strukture, tiša, usklađene, harmonične i često jednostavnije melodije.


Najbolje bi bilo slušati instrumentalnu muziku, jer muzika koja uključuje i tekst odvlači pažnju. Zvuk gitare se navodi kao jedan od najdelotvornijih.
 

Tečna bomba! Ravan stomak za samo sedam dana! (RECEPT)





30 minuta slušanja muzike je delotvornije od bilo kog drugog vida opuštanja, složili su se psiholozi.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Zivim.hr

Povezane vesti:


>